fbpx

Булочки без цінників і настояний салат: "Мами Прикарпаття" інспектують їдальню ЗОШ №13

Суспільство 10:46, 27.03, 2018

ГО "Мами Прикарпаття" разом з інспекторами Держпродспоживслужби та журналістами проінспектували харчоблок у ЗОШ №13.

Якість надання послуг з гарячого харчування вони оцінюють за такими критеріями: загальна чистота (підлога, столи, стільці, підвіконники, тюлі, зовнішній вигляд працівників); вигляд і смак страви; стан посуду та іншого обладнання їдалень.

Минулого року були скарги на харчування у цій школі. Тому активісти організації вирішили її проінспектувати. Їдальня у школі №13 розташована у напівпідвальному приміщенні.

 "Традиційно скарги зі всіх шкіл однакові: не смачно, холодна, одноманітна їжа",  зазначила голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар’яна Вершиніна.

За її словами, цьогоріч гроші на дослідження їжі громадська організація витрачати не буде. За дослідження цього року заплатить держава. Держпродспоживслужба відбере зразки їжі та змиви. Результати аналізів будуть за 3-5 днів.

Директор школи Ольга Драпак зустріла "інспекторів" без опору. Розповіла, що цього року змінився підприємець, що надає послуги з гарячого харчування, але деякі повари залишилися. У їдальні одночасно можуть харчуватися 100 дітей.

"Скарг на те, що несмачна їжа, немає, але є таке, що діти не хочуть їсти певні продукти, і це з меню виключають. Є дітки такі, що ніякі кашки не хочуть, я дивуюся, чим їх вдома годують. Найбільше люблять сосиски",  розповіла Ольга Драпак.

"Мами Прикарпаття" зауважили, що сьогоднішнє меню з'явилося лише о 10.30, на булочках не було цінників. Також жінки спробували салат. Попри те, що кухарі стверджували, що він нинішній, Вершиніна констатувала:

"На вигляд  вчорашній. Я чую, що настояний".

Наразі послуги з гарячого харчування школі надає підприємець Цюцяк Інна Володимирівна. Вона працює з ЗОШ №13 всього два тижні. Попередня підприємець сама розірвала договір, вирішила, що їй було заважко. Нового підприємця знайшли через тендер.

Загалом чистоту приміщення та посуду Мар'яна Вершиніна оцінила на тверду двійку. Їжа на її думку несмачна.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: