fbpx

Бурштинська міськрада внесе зміни до регламенту через "ВОЛЮ"

Суспільство 15:32, 30.01, 2017

Депутати Бурштинської міської ради внесли зміни до Регламенту у частині визначення складу постійних комісій ради: змінено вимоги до кількісного складу комісій, при обранні депутатів до комісій враховуватимуться побажання депутата щодо роботи у відповідній комісії, його фах, рівень професійної підготовки та інші чинники.

Відповідну ініціативу депутатів від партії "ВОЛЯ" підтримало 14 депутатів міської ради, відповідно рішення було прийнято, повідомляє прес-служба партії.

Згідно з Регламентом, після виборів до міської ради в 2015 році постійні комісії формувались за принципом по п’ять депутатів у кожній комісії. Тоді не кожен депутат міської ради міг попасти в ту комісію, в якій хотів би працювати, при формуванні складу комісій побажання депутатів не враховувались.

"Ми виступили з такою ініціативою для того, щоб кожен депутат міг бути в тій комісії, в якій хоче бути, не примусово, а добровільно. Крім того, є необхідність змінити кількісний склад комісій. До прикладу, комісія з питань бюджету і земельна комісія більш навантажені, аніж інші, тому є необхідність, щоб до їх складу входило більше, ніж 5 депутатів. А до менш навантажених комісій, таких як гуманітарна, могли б входити менше депутатів", – наголосив депутат від партії "ВОЛЯ" Василь Бублінський.

Окрім того, депутати від "ВОЛІ" виступили з ініціативою, щоб депутати мали змогу, за бажанням, перейти до іншої комісії, в якій вони можуть принести більше користі.

"Є депутати, які, наприклад, фахово більше розуміються в бюджетних чи земельних питаннях, однак змушені працювати в інших комісіях", – пояснила координатор Бурштинської міської організації партії "ВОЛЯ" Ольга Король.

Відтепер для того, щоб перейти із однієї до іншої комісії, депутат повинен написати заяву, і в подальшому на сесії мають за це проголосувати.

Ольга Король наголосила, що такі зміни важливі і для депутатів наступного скликання, адже після виборів склад комісії формуватиметься ще згідно з цим регламентом, а отже вони будуть мати змогу увійти до тих комісій, де бажаються працювати.

В результаті більшістю голосів міська рада прийняла рішення внести зміни до Ругламенту з метою раціонального укомплектування, оптимізації та підвищення ефективності роботи постійних комісій міської ради. Відтепер кількісний склад комісії визначатиметься радою, але не менш як три депутати в кожній комісії. При обранні депутатів до постійних комісій мають враховуватися побажання депутата щодо роботи у відповідній комісії, його фах, рівень професійної підготовки та інші чинники. В разі необхідності кількісний склад постійних комісій може бути змінено, переобрано персональний склад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: