fbpx

Бурштинську ТЕС модернізують, щоб обмежити викиди у повітря

Суспільство 13:18, 02.03, 2017

Бурштинську ТЕС внесли до урядового плану модернізації енергоблоків для обмеження викидів забруднюючих речовин.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
На засіданні Уряду 1 березня схвалено розпорядження Кабінету міністрів України "Про внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів України від 8 вересня 2004 р. № 648". У рамках взятих Україною зобов’язань згідно з Договором про створення Енергетичного Співтовариства всі великі спалювальні установки повинні відповідати вимогам Директиви 2001/80/EC про обмеження викидів деяких забруднюючих речовин у повітря.
 

Метою ухвалення розпорядження Кабінету міністрів України є актуалізація Плану реконструкції для можливості подальшої реалізації проектів, які необхідно завершити за рахунок механізму нарахування інвестиційної складової, до початку дії нової моделі ринку.

Розпорядженням Кабінету міністрів України передбачено нову редакцію Плану реконструкції енергоблоків українських ТЕС.

Це дозволить завершити реалізацію проектів реконструкції енергоблоків: №1 Трипільської ТЕС, №1 Зміївської ТЕС, №1 Криворізької ТЕС, №6 та №7 Слов’янської ТЕС, №10 Бурштинської ТЕС.

Реалізація проектів дозволить збільшити період експлуатації енергоблоків на 15-20 років, підвищити їх ефективність на 6-10%, а також забезпечить відповідність функціонування енергоблоків ТЕС вимогам Європейської мережі системних операторів передачі (ENTSO-E).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: