fbpx

Бюджет Ямницької ОТГ становитиме 50 мільйонів гривень

Політика 16:10, 04.07, 2017

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбулася інформаційна зустріч для жителів сіл Майдан, Нова Гута і Тязів потенційної Ямницької ОТГ.

За словами виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука, мета заходу – поінформувати жителів громади про процеси децентралізації, які відбуваються в області та їхній потенційній громаді. Регіональні консультанти АМУ у кожному з цих сіл виступили перед громадою і докладно розповіли про процедуру об’єднання, фінансові переваги від об’єднання, зміни в децентралізаційному законодавстві тощо.

Під час зустрічей люди ставили чимало посутніх запитань щодо децентралізаційної реформи. Юрій Стефанчук відзначає, що люди чітко розуміють потребу об’єднання громад, оскільки це шлях до самостійності та розвитку сільських територій. Ямницька ОТГ має значні фінансові переваги, наголосив експерт.

За попередніми підрахунками, після утворення Ямницької ОТГ загальний обсяг її бюджету становитиме 50 млн грн, з яких власні надходження – понад 40 млн грн. Ямницька ОТГ має шанси стати фінансово потужною громадою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: