fbpx

Домашнього тирана вперше посадили за ґрати в Україні

Суспільство 22:10, 09.04, 2019

На Миколаївщині 57-річного чоловіка арештували на місяць за систематичне домашнє насильство над своєю матір'ю. Це перший вирок в Україні за цією кримінальною статтею.

Мешканця міста Вознесенська визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України "Домашнє насильство".

Впродовж багатьох років чоловік "вчиняв протиправні дії" щодо своєї 80-річної матері. Поліція щоразу складала на тирана адмінматеріали. Вже у лютому правоохоронці зафіксували нанесення жінці легких тілесних ушкоджень.

Усі ці випадки кваліфікували як системне домашнє насильство. Все ж у підсумку суд врахував "щире каяття чоловіка і активне сприяння слідству" та засудив його до одного місяця арешту.

У 2018 році на домашнє насильство поліції поскаржились 89,5 тисячі жінок, інформує 24 Канал.

В Україні за 2018 рік зареєстрували 1 тисячу 586 кримінальних правопорушень, пов'язаних із насильством в сім'ї.

Крім того, задля "формування неагресивної психологічної моделі поведінки" до чоловіка застосують обмежувальний захід у вигляді "направлення для проходження програми для кривдників". Така програма може тривати від трьох місяців до одного року. Вона передбачає щотижневе проведення з кривдниками індивідуальних та групових занять. Умисне ухилення від занять тягне за собою кримінальну відповідальність.

КУРС писав, що на Прикарпатті вперше судитимуть чоловіка за психологічне насильство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: