fbpx

Бжезінський в кептарику: депутат обласної ради поділився фото з найвідомішим геостратегом XX століття

Стиль життя 18:33, 01.11, 2017

Вісім днів із Збіґнєвом Бжезінським та його родиною в Карпатах прожив депутат Івано-Франківської обласної ради Дмитро Дзвінчук.

В перший день листопада, коли святкують День усіх святих і поминають померлих, Дмитро Дзвінчук у мережі поділився спогадами і світлинами про дні, проведені покійним Збіґнєвом Бжезінським та його сім'єю на Прикарпатті. 

Збіґнєв Бжезінський, один із найкращих фахівців з геополітики та геостратегії, колишній радник з питань національної безпеки Президента США Картера, автор фундаментальної "Великої шахівниці" і великий прихильник незалежності України, у червні 1993 року приїхав на відпочинок у Яремче. Разом із родиною відвідав місце, де був на вакаціях з батьком у 30-х роках у Ворохті.

"Я мав щастя супроводжувати і спілкуватись з гостями впродовж восьми днів. Ми об'їздили і обходили Косів, Верховину, відвідали храмове свято Трійці в Микуличині, здійснили сходження на Говерлу", – пригадує Дмитро Дзвінчук. 

З того, що йому найбільше запам'яталося, – кожного дня десятки запитань, на які не завжди знаходив відповіді, але які дозволяли з іншого боку подивитись на українську історію, обряди, традиції. 

Збіґнєв був патріотом своєї країни і Польщі, але він часто повторював, що незалежність Польщі може бути убезпечена тільки існуванням незалежної України, пригадує Дмитро Дзвінчук. 

"Зберігаю добру пам'ять про світлу видатну людину і ділюся нею з Вами", – коментує світлини автор. 

Нагадаємо, Збіґнєв Бжезінський помер 26 травня цього року. 

Незабаром на КУРСі читайте спогади Дмитра Дзвінчука про тижневі мандри Карпатами і спілкування зі Збіґнєвом Бжезінським.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: