fbpx

Cеїтаблаєв завершив зйомки драми "Кіборги", незабаром – прем'єра. ТРЕЙЛЕР

Культура 14:58, 23.11, 2017

У Державному агентстві України з питань кіно переглянули завершений фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Сюжет воєнної драми про силу духу заснований на реальних подіях новітньої історії України і присвячений українським військовим, які брали участь у боях за Донецький аеропорт. Виробництво стрічки здійснила кінокомпанія "ІДАС-ФІЛМ" за підтримки Держкіно України. Режисер фільму – Ахтем Сеїтаблаєв, продюсер – Іванна Дядюра, оператор-постановник – Юрій Король, сценарій Наталії Ворожбит. У широкий кінотеатральний прокат "Кіборги" вийдуть уже 7 грудня", – ідеться в повідомленні. 

Історія розгортається впродовж двотижневого чергування в аеропорту одного з батальйонів у вересні 2014 року. Добровольча група вперше приїжджає на гарячу точку, яку вже чотири місяці обороняють наші військові, і віч-на-віч стикається зі страшним обличчям вiйни. 

Проект фільму став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно у секції ігрових тематичних фільмів про героїзм воїнів, що брали участь у захисті України в роки Другої світової війни та під час проведення АТО.

Картина отримала державну фінансову підтримку розміром майже 24 млн грн, що становить половину від загальної вартості виробництва.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: