fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Частина антикорупційного комітету намагалась приховати втручання Президента в роботу НАЗК, – Дерев'янко

Частина антикорупційного комітету намагалась приховати втручання Президента в роботу НАЗК, – Дерев'янко

Політика 12:59, 16.11, 2017

Деякі члени комітету із запобігання і протидії корупції від БПП, "Народного фронту", "Опоблоку", "Відродження" і "Волі народу" зірвали виступ представниці НАЗК Ганни Соломатіної, щоб приховати факти втручання Адміністрації Президента в роботу Національного агентства із запобігання корупції.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко.

"Сьогодні на комітеті відбулась демонстрація того, що "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт, "Опозиційний блок", "Відродження" і "Воля народу" покривали корупцію, вони не хотіли говорити про цей корупційний скандал, який виник",  заявив депутат.

За його словами, вони намагались приховати цей злочин та замовчати його. "Щоб людина не мала можливості публічно відповісти на запитання членів комітету. Що відбувається? Чому Президент грубо втручається в роботу незалежного органу?"  сказав Дерев'янко.

Він обурився інформацією, яка була оприлюднена про те, що "смотрящий" від Адміністрації Президента давав вказівки співробітникам НАЗК. "І відповідно ці вказівки вони в той чи інший спосіб виконували, тобто замовні перевірки або, навпаки, бездіяльність, коли це не треба",  переконаний депутат.

Він підкреслив, що в середу на комітеті зібралась рекордно велика кількість депутатів. ""Опоблок" взагалі ніколи не ходить, але коли вже приходить  це однозначний сигнал про те, що щось будуть протягувати або щось будуть в інтересах Банкової робити. Сьогодні так це і сталось",  заявив Дерев'янко.

Він розповів, що депутати за дві години так і не змогли затвердити порядок денний, саботуючи звіт представниці НАЗК. "Мало того, що не хотіли перенести це питання на перше місце в розгляді з 39-го місця, а взагалі лунали пропозиції відкласти розгляд цього питання", – обурився політик.

Він вважає такі дії послідовними кроками для того, щоб знищити НАБУ. "Тому що НАЗК сьогодні вже не є незалежним органом. З їхніх дій і бездіяльності було видно, що вони повністю координуються з Адміністрації Президента. Ті факти, як виплили, коли з'являються люди, які це говорять, які пишуть заяви в НАБУ, це просто підтвердили",  вважає депутат.

Дерев'янко додав, що сьогодні залишається практично єдиний незалежний орган — це НАБУ. "Це все робиться для того, щоб взяти під контроль наш комітет, щоб впливати на аудиторів НАБУ. Це єдиний спосіб впливати на Ситника",  вважає парламентар.

Дерев'янко підкреслив, що втручання Президента в роботу незалежного органу в інших країнах призвело би до імпічменту.

"Тому закон про імпічмент і закон про антикорупційний суд  це те, що потрібно приймати у Верховній Раді",  переконаний депутат.

Нагадаємо, керівник департаменту НАЗК з фінансового контролю та моніторингу способу життя Ганна Соломатіна заявила, що керівництво її відомства умисно гальмувало спецперевірки декларацій нардепів та візувало фальсифіковані результати перевірок. За даними Соломатіної, у НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак та членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: