fbpx

У Франківську частину доріг, де почали ремонт, законсервують до весни

Суспільство 12:08, 28.11, 2017

На оперативній нараді у міського голови обговорили ремонт доріг у Івано-Франківську. Виявилося, що частину робіт, які розпочали, призупинять на зиму і будуть завершувати з початком весни. Тож франківцям доведеться доти пересуватися "законсервованими" вулицями.

Цьогоріч, відзвітував перший заступник начальника управління капітального будівництва міськвиконкому Володимир Ковальчук, для ремонту доріг у Франківську провели 13 тендерів через систему "Прозоро", вартість робіт – 74 млн грн. Економія склала 8 млн грн. На цей час профінансовано 20 млн 292 тис. 593 грн.

Вулиці, які перебувають у роботі, цьогоріч будуть завершені не всі, визнав Ковальчук.

Так, планують закінчити ремонт вулиці Стуса – від Миколайчука до 24 Серпня. На цій ділянці замінили водопровідні мережі і готуються стелити покриття.

В процесі роботи на Північному бульварі – від вулиці Бельведерської до Мирного. "Треба знести МАФ і можна робити до Тичини", – повідомив Ковальчук.

Закінчили ремонт дороги на частині вулиці Незалежності – на ділянці від Січових Стрільців до Залізничної з вибірковим капремонтом вулиці Челюскінців. Вулиця Челюскінців не готова  – там є проблема з дощовою каналізацією, пояснив розпорядник робіт. 

Залишиться незакінченою до весни вул. Вовчинецька. За словами Ковальчука, завершують роботи на ділянці від Сагайдачного до Дучимінської, після чого настелять 4 см нижнього шару дорожнього покриття, щоб відкрити проїзд для транспорту. Так, із мінімальною підсипкою, вулиця перезимує. Асфальт на ній покладуть до Дня міста.

Триває ремонт заїзду та благоустрій території поліклініки №1 на вулиці Чорновола – роботи повинні завершити найближчим часом, якщо дозволить погода. На цій ділянці лише зняли верхній шар асфальту.

"Слабо",  – відреагував на звіт про ремонт вулиць Павлика і Паркової мер Марцінків. Він звернувся до комунальників і дав завдання в першу чергу завершити мікрорайон Княгинин, вулиці Підгірянки, Республіканську та Паркову. Втім коли саме мали би закінчити ремонт цих вулиць, міський голова не уточнив.

Так, як і Вовчинецька, до весни буде законсервована вулиця Сухомлинського – на ній укладають дощові колодязі, водоканал завершив прокладання дощової каналізації, ставлять світлофор та облаштовують дорожню розв'язку. Тут також запланували насипати нижній шар покриття на дорогу і так перебути зиму.

Ремонт вул. Військових ветеранів, де прокладають водопровід, так само завершать навесні, поінформував Ковальчук.

Він назвав ці вулиці перехідними об’єктами і пообіцяв, що повністю закінчать ремонт до Дня міста. 

"На трійочку з двома мінусами",  – оцінив роботи з ремонту франківських вулиць мер. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: