fbpx

На Прикарпатті посилено контролюватимуть якість продуктів з Херсонщини через екологічні проблеми в Криму

Суспільство 10:49, 11.09, 2018

ПрАТ "Кримський Титан" (АР Крим) хімічними викидами в повітря спричинив серйозні екологічні проблеми на території Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Про це інформує головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області.

"Зважаючи на дану ситуацію, з метою попередження шкідливого впливу на здоров’я населення забруднених харчових продуктів із постраждалих територій на Прикарпатті, і особливо – на агропродовольчих ринках, посилено державний контроль за обігом харчових продуктів із зазначених районів Херсонщини",  йдеться у повідомленні.

У Держпрожспоживслужбі рекомендують:
 
1. При придбанні овочів та фруктів обов’язково цікавитися місцем походження продуктів та вимагати у продавців результати лабораторних досліджень щодо безпечності на вказані продукти.
2. Всі овочі та фрукти, куплені на ринку, промити в слабкому розчині соди.
3. При ознаках отруєння обов’язково звертатися до свого сімейного лікаря.
 
Радіо Свобода повідомляє, що у ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством "Кримський Титан".

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу "Кримський титан". Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму. У зв'язку з цим було вирішено вивезти дітей із міста на два тижні й на такий же термін призупинити роботу заводу "Кримський титан".

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: