fbpx

Через комунальне підприємство "Сервіс-Авто" бюджет Франківська недоотримує 3 мільйони гривень – активісти

Суспільство 12:41, 22.07, 2015

Комунальне підприємство "Технічний центр "Сервіс-Авто” розкрадає готівкові кошти, які мали би надходити в бюджет Франківська, переконані в Центрі політичних студій.

Про це заявив представник ГО Центр політичних студій  Віталій СвітликДо такого висновку активісти прийшли на основі запитів, які подавалися в міськвиконком і саме підприємство. 

Офіційно у Франківську є наразі 563 паркомісця, які працюють з 8 до 18. Якщо припустити, що вони завантажені тільки на 80 відсотків, то мали би збирати 13,5 тис. в день і 4 млн 900 тис. в рік. При зарплатнму фонді в 900 тис. грн в рік та видатках на оренду землі, залишається 3 млн грн, каже Світлик.

При цьому "Сервіс-Авто" показує на кінець 2014 року заборгованість у 944 тис. грн. Місячний оклад директора підприємства – 5200 грн, начфінвідділу 3900 грн, оператори мають зарплату 1400 грн в місяць.

"Гроші за паркування франківці платять або в порожнечу, або в кишені чиновників міськвиконкому. Наша пропозиція  ліквідувати це підприємство. Якщо міська влада не може навести лад, то я заявляю, що готовий сам очолити це підприємство і вивести його в прибуткове",  заявив Світлик.

До речі, інформацію на запити активісти отримали лише з третьої спроби. Досі не надали інформацію про договори оренди землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: