fbpx

"Через Марію до Христа": косівчани пройшли молитовною ходою. ФОТО

Суспільство 13:07, 17.10, 2017

Парафіяни храму Василія Великого, діти і молодь, вчителі, батьки, християнська спільнота "Мироносиці", а також греко-католицька громада міста Косова взяли участь у молитві. Християни вирушили вулицями Косова, роздумуючи про свої гріхи і милосердя Боже.

Велике значення вірні надали саме постаті Богородиці, а молитовну ходу назвали: "Через Марію до Христа". 

"Віддати себе у руки Божої Матері фон Кам до цього нас заохочував Іван Павло ІІ. Коли молився, він казав: "Totus tuus", що означає: "Я повністю Твій!"", – розповідає отець Роман Іванюлик.

Вірні проходили стації, на яких роздумували про особисті і суспільні гріхи.

"Ми розважали про значення хреста Господнього. Про ту наругу над символом Божої любові, яку прийшлося пережити за часів Радянського Союзу. Роздумували ми також і про аборти, вказуючи на те, що сьогодні в Україні люди, вбиваючи своїх дітей, ведуть війну проти Бога. Богородиця кровавими сльозами оплакує такі наші гріхи. В Україні ведеться війна не тільки в зоні АТО, але й повсякчасна і повсякденна, коли здійснюють аборт", – розповідає о. Роман Іванюлик. 

Молились люди і за праведне навернення цілого світу.

"До цього Божа Мати заохочувала нас у своїх об'явленнях у Фатімі і Люрді. Необхідно, щоб Бог був у наших лікарнях, школах, а найголовніше – у душах",  каже священик. 

Взяв участь у молитовній ході і депутат обласної ради Олег Атаманюк з дружиною і маленькою донечкою.

"Дуже добре, що у Косові люди багаточисельно зібрались на спільну молитву. Важливо, щоб сьогодні у наших містах і селах зберігалось християнське виховання дітей і молоді, яким особливу увагу надає церква. Роздумуючи на кожній стації над Божим словом і власними гріхами, вчергове переосмислюєш гостроту сьогоденних проблем суспільства. Я зворушений до глибини душі і твердо переконаний, що такі спільні молебні укріплюють віру і зміцнюють громаду",  каже Олег Атаманюк. 

Цікаво, що незабаром при парафії церкви Василія Великого відкриють дитячий садочок. О. Роман каже, що важливо виховувати в дітей віру в Бога і патріотизм.

"Другий рік ведемо будівництво. Хочемо, щоб наші діти були здорові духом, знали заповіді і виконували їх. Ми уже в нас на парафії активно працюємо з дітьми і молоддю, проводимо з ними молитовні зустрічі, відвідуємо хворих. Ми хочемо заллучити дітей до розуміння, що Бог – живий і діє через нас, коли ми милосердні до ближніх",  каже священнослужитель.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: