fbpx

Через несплату за спожитий газ понад 770 прикарпатських сімей відключено від газопостачання

Суспільство 13:18, 30.09, 2014

Станом на 15 вересня борг іванофранківців за спожитий природний газ складав понад 20 мільйонів гривень. За останнє півріччя від газопостачання було від'єднано 770 споживачів.

Найбільшими боржниками є мешканці м. Івано-Франківськ, Коломийського та Косівського районів, повідомляє КУРС з посиланням на сайт міськвиконкому.

Задля недопущення подальшого зростання заборгованості серед населення за спожитий газ та зриву опалювального сезону ПАТ "Івано-Франківськгаз" змушене вдаватися до кардинальних дій – відключати боржників від газопостачання.  

"Відключення від газопостачання відбувається тільки після письмового попепредження боржника. Споживачі мають 10 днів на погашення заборгованості. Якщо малозабезпечений споживач не має можливості одразу сплатити всю суму, він може звернутися у газове господарство із письмовою заявою про реструктуризацію боргу,– роз’яснює в. о. заступника голови правління ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик. – А також звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання для отримання компенсації додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у тому числі на газопостачання, чи оформити субсидію".

Відключення відбуваються відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання (постанова КМУ від 09.12.99 № 2246). Для того, щоб відновити газопостачання, мешканцям доведеться не тільки стовідсотково сплатити заборгованість за спожитий газ, але й оплатити усі затрати, які понесло управління при виконанні робіт з відключення та включення газопостачання – а це 260-400 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: