fbpx

Через системні порушення прокуратури захист Сакварелідзе попросив перенести судове засідання

Політика 19:16, 22.03, 2018

Прокуратура системно порушує право одного із лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Давіда Сакварелідзе на захист, не ознайомивши ані його, ані захист з матеріалами кримінального провадження.

Про це адвокат Давіда Сакваралідзе Валерія Коломієць заявила під час судового засідання, яке відбулося сьогодні у Мостиському суді Львівської області. Тож захист попросив суд надати можливість  ознайомитися з 5 томами кримінальої справи, яка стосується нібито незаконного перетину кордону.

“Прокуратура Львівської області забула, що в Сакварелідзе є й інші захисники, окрім мене. Це Павло Богомазов. І не дала йому можливості ознайомитися з матеріалами справи”, – коментує Коломієць.

Таке клопотання, запевняє захист, не спрямоване на відтягування справи. Навпаки, у їхніх інтересах якнайшвидше перейти до допиту нібито потерпілого прикордонника.

“До нас потрапило відео, в якому він в інтерв’ю розказує, що не бачив, хто його відтягав з шеренги, адже стояв обличчям до кордону. Тим паче про Сакварелідзе не  згадує. А за кілька днів слідчому уже розповів, що Сакварелідзе його шарпав і що зі сторони Давіда його били. Хочемо з’ясувати, які посади, вигоди чи тиск змусили звести такий наклеп на Сакварелідзе”, – заявила Коломієць.

Сам Давід Саквалідзе суд над собою називає замовною справою Порошенка.

“Прокуратура перетворилась на легальну зброю репресій. Суди і система проти народу. Резонансні справи проти оточення президента закриваються, а Сакварелідзе, виявляється, злодій. Так вирішила одна людина – Порошенко. Він обов’язково програє ці вибори. Однак будьте готові до істерії та параноїдальних дій. Але народ України не поставити на коліна!  І мене, грузинського українця, також! Слава Україні!” – заявив один з лідерів РНС Давід Сакварелідзе.

Судове засідання по справі Сакарелідзе перенесли на 27 квітня.

Нагадаємо, в Мостиському райсуді Львівської області Давіда Сакварелідзе судять за незаконний перетин українсько-польського кордону та переправлення через нього Михайла Саакашвілі.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: