fbpx

Черніївська сільрада виторгувала у Франківська 1,5 млн грн щороку за обіцянку не приєднуватися до жодної ОТГ

Суспільство 13:25, 09.04, 2019

Івано-Франківська міська рада укладе угоду про співпрацю з Черніївською сільською радою. Сільрада зобов’язується не приєднуватися до жодної ОТГ і за це отримуватиме кошти з міського бюджету.

Сьогодні депутати міської ради уповноважили міського голову Руслана Марцінківа підписати угоду.

За угодою, Івано-Франківська міська рада щороку виділятиме Черніївській сільраді по 1,5 млн грн на розвиток села.

Мешканці Чернієва отримають картки іванофранківця.

Франківськ також зобов’язався забезпечити селянам доступ до медичних та соціальних послуг, які надаються в місті, забезпечити пасажирські перевезення великогабаритним транспортом та облаштувати в селі зупинку біля будинку культури.

Також місто має забезпечити двічі на місяць вивезення сміття з села та утримувати в належному стані сільську школу, амбулаторію, дитячий садок, церкву, приміщення сільської ради, кладовище, автомобільну та тракторну техніку.

Черніїв зі свого боку зобов’язався не приєднуватися до жодної ОТГ без погодження з міською радою. В іншому разі село буде змушене повернути всі кошти, виділені в рамках угоди.

Угоду сторони укладуть на два роки. Якщо жодна з сторін не повідомить, що припиняє співпрацю, угода автоматично продовжується ще на два роки.

Нагадаємо, Черніїв – вже шосте село, з яким Івано-Франківськ уклав угоду про співпрацю.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада вже уклала угоди про співпрацю з сільрадами Узина, Добровлян, Підлужжя, Підпечар та Колодіївки

Міськрада зобов'язалася щорічно виділяти Узину 800 тис. грн, Добровлянам – 600 тис. грн, Підлужжю та Підпечарам – по 1 млн грн, Колодіївці – 1,2 млн грн.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: