fbpx

"Червона картка" режиму Путіна: франківці виступили на захист політв’язнів Кремля. ВІДЕО

Суспільство 14:01, 05.06, 2018

Понад два десятки мешканців Івано-Франківська зібралися на акцію, щоб підтримати режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів, що перебувають у російських тюрмах.

У руках франківці тримали плакати із написами #SaveOlegSentsov та "Червона картка для Кремля" як заклик бойкотувати чемпіонат світу з футболу, що відбудеться невдовзі в Росії. Активісти кажуть, принаймні у такий спосіб намагаються привернути увагу світової спільноти до десятків українців, що стали бранцями Кремля.

"Ми вийшли не лише заради Олега Сенцова. Але він є уособленням усіх українських політв’язнів Кремля. Ми вийшли заради усіх 70 осіб, і, можливо, їх буде ще більше. Наше завдання – не забувати про цих людей. Бо якщо ми забудемо, вони там і залишаться на всі 20 років сфабрикованого обвинувачення",  каже учасниця акції Євгенія Бардяк.

Учасники акції назвали поіменно всіх політв’язнів Кремля. Подібні акції відбулися одночасно у кількох містах України та за кордоном.

Нагадаємо, Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист та письменник, який 10 травня 2014 року був затриманий в Сімферополі російськими силовими структурами і засуджений за звинуваченням у тероризмі до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: