fbpx

ЧЕСНО склав рейтинг топ-боржників та позичальників в Івано-Франківській облраді

Політика 11:50, 11.08, 2017

В Івано-Франківській облраді є три депутати, які позичили мільйони гривень іншим особам.

Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

Сергій Басараб з БПП дав позику у понад 8 мільйонів гривень. Ще понад 8 мільйонів він винен по кредиту. Прокоментувати, кому він позичив ці кошти, відмовляється.

Керівник фракції УКРОПу Микола Палійчук понад 3 млн грн позичив сестрі, а його колега по фракції Дмитро Сіреджук уперто відмовляється спілкуватись з Громадським рухом ЧЕСНО.

Найщедріший заступник голови облради Сергій Басараб позичив третім особам 8,6 млн грн. Загалом депутат дав 5 позик у доларах і по одній в євро та гривнях. Кому позичив гроші  в декларації не вказано.

"Це я позичив не тепер, а ще у 2014 році. Далі – без коментарів",  сказав Басараб.

До обрання на посаду заступника голови облради Сергій Басараб був заступником голови ОДА. В облраді представляє фракцію БПП "Солідарність".

Дмитро Сіреджук з УКРОПу позичив 4,6 млн грн. Сам депутат надав позику у 90 000 доларів США, а його дружина – у 80 000.

За підсумками аналізу декларацій 2016 року Громадським рухом ЧЕСНО Сіреджук потрапив до рейтингу найбагатших депутатів облради. Як і при підготовці минулого матеріалу, так і зараз депутат на дзвінки ЧЕСНО не відповідав.

Сім’я керівника фракції УКРОПу в обласній раді Миколи Палійчука позичила 3,1 млн грн. Депутат надав дві позики у гривнях та доларах США. Дружина позичила у євро.

"То абсолютно родинні стосунки  я ще до обрання мером (міста Яремче  авт.) займався бізнесом, потім передав його сестрі і швагру. Ця сума і є вартістю того бізнесу. Якщо я захочу його повернути, то вони віддадуть мені чи приміщення, чи ці гроші",  запевняє Палійчук.

Кому заступник голови облради винен 8 мільйонів?

1

Попри позичені 8,6 млн грн Сергій Басараб винен 8,6 млн грн за кредитними зобов’язаннями, взятими у 2007 році.

"Це було в 2006 році. І я ці гроші брав для комерційної діяльності",  зазначає Басараб.

Керівник фракції "Самопоміч" Тарас Виноградник має кредитних і боргових зобов’язань на суму в 1,7 млн грн. За підсумками аналізу декларацій 2016 року Громадський рух ЧЕСНО відніс його до рейтингу депутатів з найбільшими статками. Депутат володіє капіталом у 9,8 млн грн.

"В мене був автомобіль в лізингу на фізичну особу  за 16-й рік він погашений. Укладені угоди на придбання нерухомості в "МЖК-Експрес"  вони вже погашені, тобто це не кредити, це незакінчені розрахунки. І є в мене відкрита вже років десять крединта карточка "ПриватБанку". На той момент у мене були кредитні зобов’язання, але вони погашені",  коментує Виноградник.

Андрій Левкович з БПП "Солідарність" має кредитні зобов’язання на суму у понад 1 млн грн перед фінансовою компанією "Енергія-Інвест".

"Це я взяв квартиру під виплату. Там на три роки розбиті платежі, ще через рік маю виплати цю суму",  коментує Левкович.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: