fbpx

Четверта висота: на Прикарпатті зустрілися інваліди з різних куточків України

Суспільство 15:48, 23.04, 2016

З 11 по 15 квітня громадська організація ТМІ "Братерство" на базі ТК "Буковель" організувала семінар-зустріч з лідерами, керівниками та активістами громадських організацій інвалідів Прикарпаття, Волині, Закарпаття, Львівщини та інших областей.

Мета таких зібрань – зустріч старих друзів, спілкування, спогади, дискусії щодо проблем людей з інвалідністю, їхня адаптація у сьогоднішніх реаліях, пише учасник семінару, заступник голови товариства молодих інвалідів "Братерство" Ігор Костюк.

"Завдячуючи благодійному фонду Олександра Шевченка такі своєрідні виїзні сесії вдається проводити вже не вперше. Символічно, що більшість із них відбувається навесні в пору пробудження природи, яка заряджає усіх наснагою, силою, оптимізмом і вірою у краще майбутнє.

Цією вірою живуть зараз багато наших колег і самотужки стараються вирішувати свої великі і малі проблеми, переборювати щоденні труднощі, побутові негаразди. Тому наші зустрічі покликані найперше допомогти їм. На них ми шукаємо нові форми роботи, нові підходи у спілкуванні з можновладцями, бізнесменами.

І ТК "Буковель" підходить для цього якнайкраще одразу з кількох причин.

Найперше. Особисто Олександр Шевченко завжди відгукується на наші прохання, щойно у нас виникає потреба у подібних заходах, за що йому особлива вдячність. Передусім це яскравий приклад того, як людина реальними справами допомагає соціально незахищеним верствам населення.

Друге. У тому, що місцем семінару обрано ТК "Буковель", бачиться певний символізм. Він, на нашу думку, у тому, що засвідчує нестримне бажання і жагу людей з інвалідностю, не зважаючи ні нащо, підкорювати нові вершини. Завдячуючи добрій волі п. О. Шевченка, красоти туркомплексу стали повністю доступними для людей з обмеженими можливостями. Всі, хто побував із нас, зрозуміли: немає неможливого і жодних обмежень, коли люди з добрим серцем ідуть тобі назустріч.

Чарівна природа Буковеля, цілюще повітря, по-сімейному дружня атмосфера затишку і спілкування направду здатні творити дива. Цього разу у складі нашої делегації була людина, котра відвідує Буковель не вперше. Але лише з четвертої спроби змогла, переборовши себе, подолати пійомник.

Учасниками семінару стали представники Івано-Франківського товариства молодих інвалідів "Братерство", Богородчанського благодійного товариство інвалідів "Надія", Львівського осередку Всеукраїнської асоціації "Астом-Україна", Волинського фонду активної реабілітації інвалідів, Закарпатського відділення держцентру "Інваспорт", Волинської обласної благодійної організації "Астом-Волинь", товариства інвалідів з дитинства "Доброчин" Рівненської області, а також координатор по проведенню спеціальної олімпіади України (СОУ).

Щоразу, приїжджаючи на Буковель, приємно відкривати його по-новому. Він наче той добрий знайомий: завжди радий тобі і гостинний та привітний. Він завжди зустрічає тебе причепурений обновками, хоче все показати та розказати. І ми щоразу помічаємо ці зміни на краще.

Наша делегація була оточена увагою і теплотою. Добре ставлення до наших людей відчувалося в усьому: в обслуговуванні, харчуванні, у постійній готовності допомогти нам у найдрібніших наших проблемах. Такої люб'язності, з якою до нас ставилися там, повірте, на жаль, ми не зустрічаємо в повсякденному житті на вулицях наших населених пунктів.

Якось одразу було помічено: у спілкуванні з нами ніхто не вживав слово "інвалід". Без особливої потреби не користувалися ми ним і між собою. Ще один незначний, але промовистий аспект здорової атмосфери Буковелю.

Напружену дискусійну та розумову роботу ми поєднували з активним відпочинком: відвідали Яблуницький перевал, піднімалися витягами туркомплексу, проводили численні екскурсії, в тому числі на Велике озеро. Одним словом, з користю провели час. Єдине, що засмутило всіх, – відсутність у наших лавах голови ТМІ "Братерство" Кирила Рубановського, який не зміг приїхати сюди через хворобу.

Усі ми щиро вдячні за кілька чудових днів, проведених на ТК Буковель, де ми були оточені щирим людським теплом, увагою та приязним ставленням усіх без винятку працівників туркомплексу. Зичимо усій команді Буковелю, а також Вам, Олександре Леонідовичу, усіляких гараздів, процвітання та миру",  написав Ігор Костюк

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: