fbpx

Четвертою вимогою до влади є закон про імпічмент Президента, – Дерев'янко

Політика 12:47, 24.10, 2017

Окрім трьох головних вимог учасників акції протесту під Верховною Радою, потрібно також домагатися ухвалення закону про імпічмент Президента.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко під час виступу на віче "Україна після Порошенка" під Верховною Радою 22 жовтня, повідомляє прес-служба партії.

"Мені здається, що серед тих вимог, з якими ми вийшли захищати наше майбутнє, мабуть, є ще одна також дуже важлива вимога, можливо, навіть і головна, щоб Верховна Рада ухвалила закон про імпічмент Президента",  підкреслив нардеп.

Він додав, що важливо мати в країні баланс і не залежати від чергового Президента. "Добре, якщо він буде добрий, добре, якщо ми оберемо того Президента, який не зійде з розуму, коли отримає цю посаду",  сказав депутат.

Однак він підкреслив, що наразі немає "запобіжника", який би стримав наступного президента від того, щоб він не зійшов з розуму або не піддався на фінансові спокуси.

"Поки що в нас немає таких інструментів. І ці інструменти ми повинні законодавчо створити. Ми повинні створити цей інструмент у вигляді закону про імпічмент – цивілізованої європейської держави",  підкреслив нардеп.

Він додав, що беззаконня відбувається в Україні тому, що кожному Президенту, окрім Януковича, майже все сходило з рук.

"Наша Конституція чітко говорить, що в разі, якщо Президент порушує закон, то передбачена процедура імпічменту. Але чому ця процедура імпічменту ніколи не була застосована? Тому що закон про імпічмент, на превеликий жаль, не ухвалений у Верховній Раді", – заявив Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: