fbpx

Чілдрен Кінофест: свято дитячого кіно нині стартувало у Франківську

Стиль життя 11:33, 25.05, 2018

Сьогодні, 25 травня, у кінотеатрі "Люм’єр" почався "Чілдрен Кінофест": франківці дивилися фільм "Земля: Один вражаючий день".

Щодня сеанс починають ведучі – учні франківської дитячої кіно школи "MovieX" Анна-Марія Грохола та Тимур Якубович. Усім глядачам видають бюлетені, у яких вони ставлять оцінку стрічці.   

Щодо формату, то у програмі і повнометражні, і короткометражні фільми. У кіно демонструють стрічки виробництва Англії, Швеції, України, Угорщини, Німеччини, Словаччини, Франції, а також включили "Острів скарбів" (УРСР, 1988 рік).

Подія є всеукраїнською, у Франківську проходить утретє. "Люм’єр" надав для заходу "Агатовий зал" на 74 місця. Всі квитки є безкоштовними, але попередньо їх треба було бронювати на сайті події.

Як повідомила КУРСу, волонтерка, координаторка заходу Наталія Петрейко, всі квитки безкоштовні і майже всі заброньовані. Половина білетів була передбачена для соціальних прошарків населення. До прикладу, товариства "Родина Кольпінга", у якому перебувають діти-переселенці й діти воїнів АТО. Також зареєструвалися представники ГО "Світанок-ІФ", яка працює з дітками-аутистами. Інша половина була у вільному доступі для всіх.

Захід триватиме до 3 червня, щодня показуватимуть по одній стрічці.

Евеліна ГУРНИЦЬКА

«Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED​».

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: