fbpx

Чоловік, який у Коломиї викрав хлопчика, погрожував втопити дитину в Пруті

Суспільство 11:37, 24.11, 2016

У головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області розповіли деталі розкриття викрадення підлітка в Коломиї.

Як повідомляв КУРС, 23 листопада до Коломийського відділу поліції із заявою звернулася місцева мешканка. За словами жінки, 22 листопада, близько обіду, до неї зателефонував незнайомець та повідомив, що у нього знаходиться її син. Повернути назад дитину вона зможе, якщо заплатить викуп – 7000 гривень. Поліція того ж дня розшукала і затримала викрадача. 

Сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську про розслідування резонансного злочину розповіла начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук

За її словами, викрадач – чоловік 1971 року народження, родом з Одеської області, винаймав квартиру в Коломиї. Чоловік був раніше судимий за вчинення грабежу та розбою. 

Затриманий провину визнав. За словами обвинуваченого, хлопчик викрав у нього телефон: начебто попросив подзвонити, а коли отримав мобільник у руки – втік. Телефон коштував 7 тис. грн, стверджує чоловік. Він упіймав хлопця і силою затяг у підвал. Після цього чоловік зателефонував матері дитини і вимагав викуп – вартість телефона. Погрожував втопити підлітка в Пруті, якщо гроші йому не дадуть.

Викрадач домовився про зустріч з матір'ю в центрі Коломиї – тоді і був затриманий правоохоронцями. 

Зараз у поліції перевіряють пояснення обвинуваченого. Раніше за дитиною правопорушень не було зареєстровано. Хлопчик в шоковому стані – з ним працюють психологи. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: