fbpx

Чому подорожчали м'ясо та сало

Суспільство 16:58, 10.12, 2017

Свинина дорожчає через африканську чуму, заявляє уряд. Поголів'я свиней скорочується удвічі швидше, ніж минулого року, за даними Держстату.

Якщо на 1 листопада 2016 року в Україні налічувалося 7 млн 338 тис. голів, то упродовж нинішнього року цей показник знизився майже на 9% і становить 6 млн 687 тис. голів. При тому у 2016 році кількість свиней зменшилася на 4,5% порівняно з 2015-им.

Про це повідомляє "Соцпортал".

"У нас виникла проблема, хоч вона й була раніше, що збільшується територія охоплення африканської чуми. На жаль, це дуже неприємна штука, яка передбачає знищення усього поголів'я. У зв'язку із цим у нас суттєво зросли ціни на м'ясо", – коментує ситуацію економіст Борис Кушнірук для видання "Сегодня".

Вартість м'яса та сала зросла близько на третину.

Лише найбільш неуважні могли не помітити, що за рік свинина подорожчала із 72 гривень за кілограм до 98 гривень, а сало зросло у ціні від 40 до більш як 68 гривень за кілограм. Однак так само усі помітили, що одночасно із дефіцитною свининою подорожчала і яловичина – з 88 до 113 гривень і курятина із 42 до 53 гривень відповідно. Очевидно, що попит, спровокований здорожчанням звичної українцям свинини, підштовхнув недобросовісних виробників курятини та яловичини також підняти ціни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: