fbpx

Чотири сільради хочуть увійти в Долинську ОТГ

Суспільство 13:40, 31.10, 2018

Бажання об’єднатися в Долинську ОТГ з адміністративним центром в Долині висловили 5 територіальних громад: Долинська міська рада, Малотур’янська і Солуківська сільські ради Долинського району, Лоп’янська і Грабівська сільські ради Рожнятівського району.

Вчора у Долинській міській раді відбулося перше засідання спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

На ньому напрацювали проекти рішень для кожної ради, що увійде до складу ОТГ, та план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад, які будуть запропоновані їм для обговорення.

"Новостворена Долинська ОТГ буде мати добру фінансову та ресурсну спроможність для розвитку, приверне увагу чисельних інвесторів та проектів, а її мешканці вже наступного року відчують усі переваги спільного урядування. Відповідно до перспективного плану Долинська ОТГ має об'єднати 23 громади загальною чисельністю близько 51 тис. мешканців, претендуючи стати однією з найбільших в області (та й, мабуть, в Україні) серед міст районного значення",  написав міський голова Долини Володимир Гаразд у мережі Фейсбук.

Він подякував усім головам територіальних громад, що погодились взяти на себе відповідальність за ці рішення.

"Переконаний, що подібні настрої серед жителів сіл панують у всіх громадах району, проте частина голів з різних причин стримують процес об'єднання, а частина просто не хоче мати проблеми з теперішнім керівництвом Долинської РДА, котре, на мій погляд, не зацікавлене у процесі децентралізації, а займається "імітацією" процесу, всупереч проголошеній державою адміністративно-територіальній реформі",  зазначив Гаразд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: