fbpx

Чотири з чотирьох: бійці 10-ї бригади рознесли ПТУРами техніку окупантів

Суспільство 17:35, 08.02, 2019

10-та гірсько-штурмова бригада за п'ять днів знищила чотири одиниці техніки російсько-окупаційних військ.

"На війні відбувся ланцюг подій.
Потужний. Важливий. Знаковий. Той, що багато про що говорить", – пише в мережі командир взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 49-річний Гліб Бабич. 

10-та гірсько-штурмова бригада за п'ять днів знищила чотири одиниці техніки російсько-окупаційних військ. На військовому сленгу це називається "заПТУРили", додає Бабич.

Чотири постріли, чотири ракети – чотири влучення.
Українським комплексом "Стугна". 
30.01 – КАМАЗ з бойовиками;
31.01 – МТ-ЛБ з ЗУ-23-2 та розрахунком;
03.02 – МТ-ЛБ з ЗУ-23-2 та розрахунком;
04.02 – КРАЗ з бойовиками.

Про ці випадки повідомлялося у зведенні Генштабу ЗСУ.

Всі сталися під час спроби зближення ворожих сил з нашими позиціями і спробі атакувати.
Всі випадки лежать у рамках права ВСУ на адекватну відповідь. Відповідали кілька різних штатних розрахунків 10-ї бригади.

"Це демонстрація сили Армії. Це демонстрація ступеня вишколу і готовності Армії. Це характерний приклад того, як армія воює, і реагує на дії противника.
Це яскрава картина того, як виглядає зараз війна з агресором. Нарешті, це підтвердження якості та мощі зброї, розробленої і виробленої в Україні. Всі ці події висвітлені по офіційних каналах. Це, нехай позиційна, але явна і впевнена перемога",  пише Бабич.

Документи бійців подані на нагородження.

"Я просто показав на прикладі своєї 10-ї бригади те, що дійсно відбувається. У низці подібних подій на фронті і в країні. Просто їх треба бачити. Щоб не жити в темному просторі, з добровільно вимкненим світлом.

Ми працюємо. Не дякуйте",  додав захисник.

"По ПТУРах наші вийшли на режим спокійної і стабільної роботи. Трохи менше як одна одиниця ворожої техніки в день. І саме круте – що це українські ПТУРи, доведені і поставлені вже в ході війни",  дав оцінку події медіа-експерт, аналітик Віктор Трегубов. 

КУРС писав, що командир взводу прикарпатської 10-ї бригади Гліб Бабич розповів про зйомки кліпу з Kozak System на передовій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: