fbpx

Чим потішать вихідні: казка для дітей у "Фортеці" та байкерський "Дикий вогонь"

Стиль життя 08:16, 01.07, 2017

Перші липневі вихідні обіцяють теплу погоду. Тому можна поніжитися під сонцем на березі річки або ж відпочити в атмосфері шаленого драйву на байк-фесті у горах. Цими вихідними справжнє свято в Івано-Франківську влаштовують з нагоди відкриття "Фортеці" – відпочинкової зони для дітей, що має стати окрасою всього міста.

Фестивалити

Байкери, концерт, конкурси, дискотека та гуцульська кухня. Все це у програмі одинадцятого байк-фесту "Дикий вогонь" ("Wild Fire"), який протягом трьох днів відбувається в Яремчі.

Фестиваль розпочався вчора. Та долучитися можна і сьогодні. Організатори наголошують, що запрошують на фест не лише байкерів. Об 11:30 – колона байкерів виїжджає на ТК "Буковель". По поверненні з 18:00 розпочнуться конкурси, забави та змагання. Гостей розважатимуть музичні гурти "Медовий полин", "MuzikWay", "Брати Станіслава", "K-Dance". З опівночі дискотека від DJ Orest.

Завтра, 2 липня, за бажанням та окрему плату вас відвезуть на джипі на гуцульську полонину.

Вартість реєстрації: 150 грн ("Пасажир"), 300 грн ("Байкер"). 

У реєстраційний пакет "Пасажир" входить наклейка, обід від організаторів, два дні забави, наметове містечко. "Байкер" – значок, наклейка, паркінг, банош і грибна юшка від організаторів, два дні забави, наметове містечко.

1

Поринути у казку

У неділю, 2 липня, івано-франківська дітвора матиме змогу поринути в казкові часи середньовіччя – у мікрорайоні "Позитрон" відкриють відновлений тематичний ігровий майданчик "Фортеця".

Тут відновили занедбані конструкції у формі веж, а, окрім них, обладнали сучасний дитячий ігровий майданчик. Облаштували кілька ігрових зон, в тому числі з "павутинкою" для лазання, та міні-сцени. Оновлена "Фортеця" має стати окрасою не лише мікрорайону "Каскад", а й цілого міста.

2

Слухати

Цими вихідними є унікальна можливість послухати всесвітньовідомі твори австрійського композитора Йоганна Штрауса у виконанні симфонічного оркестру K&K Philharmoniker. Правда, для цього треба поїхати в Долину.

Концерт відбудеться 1 липня на головній сцені Будинку техніки. Початок концерту о 18:00 годині. Квитки можна придбати у касі Будинку техніки (пр. Незалежності, 6) або в краєзнавчому музеї "Бойківщина" Тетяни і Омеляна Антоновичів (вул. Чорновола, 2а).

До речі, кошти від продажу квитків будуть спрямовані на лікування онкохворих діток.

3

Відвідати

Якщо ж ви вирішили залишитися в Івано-Франківську, радимо цими вихідними відвідати виставку "Мотанка" Марти Пітчук (Бельмеги) у фортечній галереї "Бастіон". Авторка представила 15 картин, 11 з них – про мотанки. У цих картинах художниця хотіла показати, що український одяг – то не тільки шаровари, вишиванка і віночок. Це безмежне різноманіття керсеток, сердаків, кожухів. Її це розмаїття надихає. А вас?

4

Читати

Почитати радимо на цих вихідних вірші із нової збірки франківської письменниці Катерини Бабкіної "Заговорено на любов". Авторка каже, що ця збірка  – це радше добірка емоцій, щасть, сокровенних таємниць та сердечних ран, аніж вірші.

Навіть ті, хто не звик зачитуватися поезіями, знайдуть серед текстів Катерини Бабкіної слова, здатні описати саме їхні почуття. Це десяте друковане видання авторки. Увійшли до книжки тексти, які письменниця обрала до теми, написані протягом  2012-2017 років.

На пляж

Цього тижня, як писав КУРС, вперше в Івано-Франківську відкрили відпочинкову пляжну зону на березі Бистриці Солотвинської. Вона поблизу пішохідного мосту на вулиці Набережній. Для відпочивальників облаштували смітники, біотуалет, парасольки від сонця, роздягальні, а також вихід до річки та два поля для пляжного волейболу. Задля безпеки обладнали відпочинкову зону системою відеонагляду.

Тож цими вихідними, як погода не підведе, обов’язково відвідайте першу відпочинкову пляжну зону міста та діліться враженнями в коментарях під статтею чи на сторінці КУРСу у Фейсбуці!

5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: