fbpx

Чим захопить Франківськ на вихідних 18-19 травня

Суспільство 10:50, 18.05, 2019

Навчання, саморозвиток і все, що стосується відкриттів та надбання досвідів, – тренд, що визначить перебіг теперішніх вихідних в Івано-Франківську.

Добірку найцікавіших подій зробила Sotka.life.

Напнути вітрила кораблю кохання

У суботу, 18 травня, пропонують віднайти підводні камені стосунків на тренінгу "Двоє в одному човні". У психотерапевтичній майстерні Любомира Андрусіва досліджуватимуть взаємини пар, щоби струсонути, освіжити, додати нових барв, а може, і розбудити приспане кохання.

Під час тренінгу вам дадуть можливість:
– пережити унікальні вправи у методі символдрами;
– дослідити колективне підсвідоме вашої пари;
– віднайти ресурси та опори у ваших стосунках;
– зрозуміти, чому ви разом;
– краще відчути свого партнера: його потреби й очікування;
– віднайти ритм і темп вашої пари.

Реєстрація за посиланням >>.

Час тренінгу з 10.00 до 15.00. Місце проведення – Василіянок, 22.

Вчити англійську в кіно

Мовні курси "Апельсин" цієї суботи влаштовують для дітей кіносеанс англійською мовою. Кіно супроводять ігри та чаювання.

Цього разу дітки від 6 до 12 років дивляться фільм "Матильда" Роальда Дала. Маленька дівчинка Матильда – справжній геній. Проте батьки не бачать її особливостей, а директорка в школі постійно з неї знущається. Завдяки своєму гострому розуму та природній скромності дуже скоро в Матильди з’являються справжні друзі – її однокласники та чарівна вчителька міс Ласкін. Усі разом вони подолають будь-які негаразди.

Організаційний внесок – 80 грн. Місце проведення: Новгородська, 9, офіс 4.

Заговорити польською вночі в бібліотеці

"Чарівну ніч в бібліотеці" влаштовує з суботи на неділю франківський Центр польської культури та європейського діалогу.

Відкрита ніч у польській бібліотеці проводиться щороку. В сучасній формі подають польську мову та читання для польських дітей та дітей польського походження в Івано-Франківську та області. Проект розраховано на дітей віком 9-12 років. Заняття проведуть гості з Польщі – Аґнєшка Ґіль, Анна Лаціна, Йоанна Марія Хмелевська, автори дитячої та юнацької літератури.

Заняття пройдуть у формі інтерактивних ігор. Головна атракція програми для дітей, як завжди, – ночівля в бібліотеці. Організатори приготували таку програму, яка не тільки пропагує читання як спосіб отримання знань, але й як можливість провести вільний час і розважитися.

Початок о 19.00 Місце проведення: вул. Січових Стрільців, 56.

Дізнатися про цифровий світ на ITRally 2019 Valkyrie

18 травня в Івано-Франківську на професійну зустріч збираються ІТ-спеціалісти. Айтішники представлять новації, обміняються досвідом, обговорять важливі і дражливі теми, з якими стикаються в роботі. Частина презентацій розрахована на широку аудиторію.

Формат конференції – вільний вхід для усіх охочих, велика виставкова зала зі стендами ІТ-компаній міста та потоки із доповідями.

ITRally 2019 Valkyrie стартує у Франківську о 9.00 в Університеті Короля Данила. Офіційна частина інформаційних перегонів триватиме до 18.00. Вона передбачає 35 доповідей, розділених на 7 потоків.

Більше читайте на Sotka.life

Отримати лайфхаки, як бути здоровим

Сьогодні в книгарні "Є" – зустріч із коучем зі здорового способу життя, засновницею йога-студії "Намаскар", психологом Євгенією Картушовою. Дізнаємося, як робота над розвитком свідомості впливає на тіло та визначає наше здоров’я.
Спікерка розповість, зважаючи на власний досвід, про складові здорового життя, пояснить, чому це важливо та як дотримуватися головних його принципів. Дасть вагон порад і лайфхаків з практики.

Участь за реєстрацією.

Початок о 16.00. Місце проведення: Книгарня "Є", вул. Січових Стрільців.

Відсвяткувати з родиною в парку

Впродовж обох вихідних у міському парку ім. Т. Шевченка вируватиме святкування Дня сім’ї. Простір парку організують для розваг і розумного відпочинку.

Обіцяють локації: майстер-класи, фотозони, навчання дітей і дорослих домедичній допомозі, ігрові локації. Плюс атракціони, морозиво, шашлики.

Доглядальники парку, користуючись нагодою, просять франківців не годувати лебедів – птахи хворіють від хліба та іншої "людської" їжі. Що і як їдять лебеді, розкажуть на місці – біля озера з острівцем.

Стартувати на ровері "дорогами пам’яті"

В неділю, 19 травня, у Франківську збираються на великий велопробіг "Дорогами пам'яті".

Старт – о 10.00 з Дем'яновго лазу. Велопробіг передбачає 11 етапів і триватиме 6 годин. Приєднатися можна на будь-якому етапі.

Етапи велопробігу:

10:00 – 11:00 – збір і реєстрація учасників. Екскурсія по музею "Дем’янів Лаз". Молитва в місцевому храмі.

1 етап. 11.00. – 11.10. Меморіальний комплекс Дем'янів Лаз – вул. Ціолковського – АС № 2.

2 етап. 11.10. – 11.30. АС № 2 – вул. Галицька – вул. Набережна (Об’їзна). Цвинтар Княгинина. Монумент мешканцям Княгинина, учасникам визвольних змагань ХХ ст.

3 етап. 11.30. – 11.40. Вул. Набережна (Об’їзна) – вул. Княгинин (за спиртзаводом навпроти церкви). Монумент на місці героїчної загибелі членів ОУН.

4 етап. 11.40. – 12. 00. Вул. Княгинин – вул. Галицька – вул. Сестер Василіянок – вул. Гаркуші – вул. І. Франка (памятник І. Франку, ЗШ № 5).

5 етап. 12.00. – 13.00. Вул. І. Франка – вул. Незалежності – вул. Тисменицька – м. Тисмениця – Центральна площа перед будинком Районної адміністрації. Пам’ятна стела з дзвоном з висіченими прізвищами загиблих українських борців-патріотів.

6 етап. 13.00. – 13.40. М. Тисмениця – урочище "Городище", пам’ятка археології часів Київської Русі.

7 етап. 13. 40. – 14.00. "Городище" (місце масового знищення наших краян сталінськм комуністичним режимом) – могила на місці перепоховання останків жертв кривавих репресій.

8 етап. 14.00. – 14. 40. Могила на місці перепоховання останків жертв кривавих репресій – Меморіальний сквер (могили січових стрільців і жертв НКВС), могили Романа Гурика і учасників АТО.

9 етап. 14. 40. – 15. 10. Меморіальний сквер – вул. С. Бандери – пам’ятник С. Бандери.

10 етап. 15. 10. – 15. 20. Пам’ятник С. Бандери – вул. Коновальця – пам’ятник Є. Коновальцю.

11 етап. 15.20. – 15. 30. Пам’ятник Є. Коновальцю – вул. А. Сахарова – вул. В. Чорновола – міський парк ім. Т. Шевченка.

Під час пробігу відбуватиметься покладання квітів і свічок до пам’ятних місць, даватимуться коротенькі історичні описи місцевостей, проводитиметься вікторина на тему: "Репресії НКВС на Прикарпатті і героїчна боротьба з комуністичним московським режимом" і вишколи.

Запис за телефонами: 068-486-80-51 – Світлана, 095-545-69-89 – Михайло, 096-106-61-97 – Лев.

Підсолодити неділю дітям

В неділю, 19 травня, відбудеться майстер-клас з приготування еклерів. Запрошує малечу дитячий ресторан YUMMY Kids.

Дітей від 6 років чекають, щоби разом спекти еклери. Діти будуть готувати тісто, начиняти та декорувати тістечка. Секрети випічки розкажуть і покажуть професійні кухарі.

Запис за тел. 0504500065

Початок о 10.30 в ресторані YUMMY, Мельничука, 16 б.

Подружитися з фарбами і кактусами

Також у неділю, 19 травня, в рамках щотижневих майстер-класів біля галереї "Арт на Мур" у франківському "Бастіоні" влаштують заняття для дітей із пересаджування кактусів і розпису вазонів.

Пропонують майстер-клас з розпису на склі і висаджуванню вазонка у горщик, розписаний власноруч. Садитимуть не просто так – будуть засипати у горщики ґрунт різними кольоровими шарами, які оригінально проглядаються через скло. А ще будуть камінчики зі скла для декору. Матеріали і щепки кактусів – від організаторів. Батьків заспокоюють, що кактуси будуть різних видів – і неколючі також.

Початок о 14 00, фортечна галерея "Бастіон". Вартість – 95 грн.

Побачити прем’єру з французьким акцентом

18 травня о 18.00 та 19 травня о 13.00 в Івано-Франківському обласному муздрамтеатрі відбудеться прем’єра трагіфарсу "Калігула" за мотивами п’єси Альбера Камю. Режисером-постановником є новий головний режисер театру француз Жуль Одрі.
Вистава є трагіфарсом. Актори працюватимуть в доволі екпресивній манері. Директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський розповів, що бачив усю репетицію "Калігули" і йому дуже сподобалось, як працює Жуль Одрі. Музику до вистави написав французький композитор Франсуа Дюге.
Квитки тут >>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: