fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: кілька теплих порад

Стиль життя 07:50, 22.04, 2017

Ви тільки гляньте, що робиться з квітнем. Весну це мало нагадує. Але КУРС має кілька варіантів, як зробити вікенд теплішим.

Слухати

У суботу в Івано-Франківську український фолк в сучасних аранжуваннях, які є синтезом стилів на перехресті поп-року, блюзу та джазу від Христини Соловій. У рамках всеукраїнського туру на підтримку її дебютного альбому "Жива Вода", продюсером якого став Святослав Вакарчук, співачка виступить на сцені Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка (вулиця Незалежності, 42). 

Христина Соловій

Концерт починається о 19:00, тому ви ще встигаєте купити квитки (ціни стратують від 190 грн.) і провести вечір музично. Прониклива атмосфера лірики родом з Карпатських гір та саунду з долини річки Міссісіпі змусить вас запам’ятати цей вечір на все життя.

У рамках фестивалю «Прикарпатська весна 2017» в обласній філармонії о 17:00 (вул. Леся Курбаса, 3) виступить камерно-інструментальний ансамбль Закарпатської обласної філармонії «Угорські мелодії». У програмі угорська народна музика і танці, фрагменти з оперет.

 

Дивитися

Після великоднього відпочинку у театрі й кіно – величезна кількість достойних вистав і стрічок. Вибирати, справді, є з чого.

Ми радимо не оминути увагою 22 квітня о 18:00 соціальну драму "Кастинг, або Хто хотів Люстрації?" на камерній сцені Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру.

Наступного дня у цьому театрі о 14:00 обман без антракту "Кар'єрні ігри", а о 18:00 – "Енеїда". До речі, приводом до перегляду останньої може бути 175-та річниця з часу виходу повного видання "Енеїди" Івана Котляревського.

У кіно любителям документалок варто звернути увагу на стрічку "Справа "Рифи" про невідомі широкому загалу обставини арешту, ув’язнення та звільнення Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого. Переглянути стрічку зможуть всі охочі, завітавши о 13:00 год. до кінотеатру "Люм'єр" (вул. Грушевсього, 3). Вхід безкоштовний.

1

Фільм "Справа "Рифи" охоплює період з 1939 по 1963. Особливу увагу приділено історичним подіям та визначним особистостям того періоду та їх впливу на долю патріарха Йосифа Сліпого. Героями фільму стали Папа Іван ХХІІІ, президент США Джон Кеннеді, Генеральні секретарі ЦК КПРС Йосип Сталін та Микита Хрущов. До стрічки увійшли свідчення учасників та очевидців подій, коментарі істориків з України, Італії, США, унікальні кадри кінохроніки, які знімальна група розшукала в українських та іноземних кіноархівах.

 

Ранкові пробіжки з ФРІ

Якщо життя для вас – постійний рух, то радимо долучитися до ранкової пробіжки. Стартує вона в суботу о 8:00 на Вічевому майдані. Перед пробіжкою один із досвідчених бігунів проведе для учасників розминку, після чого мешканці міста пробіжаться вже прокладеним маршрутом, довжина якого складає 3-4 кілометри.

 

Читати

Якщо вирішили провести вихідні вдома із теплою ковдрою, то радимо у вашу ідеальну компанію книжку із серії "Теплі історії".

2

З'явилися ці видання завдяки творчому тандему письменниці, перекладачки й викладачки Надійки Гербіш і видаця Дмитра Кириченка. Книжкам "Теплі історії до кави" і "Теплі історії до шоколаду" вдалося відповісти на внутрішню потребу читача в оптимізмі, затишку, душевному теплі. Тому й вирішили продовжити цю "теплу серію". Обирайте ту, яка стане для вас "найтеплішою" і пірнайте у світ літератури.

 

Кавувати

Смачної кави не буває забагато. У таку погоду можна смакувати гарячими напоями десь у новому закладі, скажімо, у "Фабриці Кави" (Південний Бульвар, 35). "Фабрика кави" – простір, який поєднує в собі палярню та кав’ярню. На вихідних заклад починає працювати о 10 ранку.

 

Розважатися

У Франківську стартує "Французька весна". Це щорічний фестиваль французької культури в містах України. У рамках події у місті відбудеться концерт відомого французького тріо Гійома Лопеза (22 квітня о 20:00 у Панорама Паб).

Фільми в стилі класики романтичного кіно пройдуть в кінотеатрі "Люм’єр" з 21 по 25 квітня – читайте більше тут

 

Одягнутися

І хоча зараз всі вкутуються у зимовий одяг, синоптики обіцяють, що наступного тижня таки прийде справжня весна. Тому на вихідних можна подбати про весняні обновки.

Дизайнер Андре Тан особисто презентує нову колекцію у своєму фірмовому магазині A.TAN by ANDRE TAN 22 квітня о 14:00 у ТРЦ "Велес" (вул. Вовчинецька, 225а, 2 поверх).

 

 

Подорожувати

Якщо тепла ковдра і гаряча кава – не ваш варіант вдалого вікенду, то радимо подорож за місто. Карпати накрила справжня зима, і десь у затишному будинку гарно порелаксувати біля каміна після прогулянки засніженими схилами. А в "Буковель" і на Драгобрат на кілька днів повернувся повноцінний лижний сезон! 

3

І все ж пам'ятайте: вже за кілька днів прийде справжнісінька весна і тепло!

 

Катерина Котвіцька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: