fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: оперета, хімія і голуби

Стиль життя 08:41, 18.11, 2017

Цими вихідними у місті не бракує цікавих і незвичних подій. Є й порада для тих, кому не хочеться в понуру листопадову погоду виходити з дому

Але вийти варто – передовсім на оперету…

 

Насолодитися оперетою

В Івано-Франківську третій день гастролює Національна оперета України. Сьогодні, 18 листопада, ви маєте нагоду відвідати оперету "Графиня Маріца" композитора Імре Кальмана. Цю оперету іноді називають "угорською рапсодією". Ця оперета виборола дві найвищі українські театральні нагороди "Київська пектораль" – "Краща музична вистава 2016 року", "Краща чоловіча роль другого плану".

Постановка надзвичайно вразила доньку Імре Кальмана Івонну Кальман, яка нещодавно відвідала її в Національній опереті України.

1

Оперету покажуть в Іано-Франківському облдрамузтеатрі. Ціна квитків від 80 до 200 грн.

А 19 листопада о 18:00 відбудеться гала-концерт "Bravo, l’Оperette!". Солісти та артисти оперети виконають відомі арії опер і мюзиклів, українські пісні та шлягери популярної музики. Артисти балету представлять глядачам феєричні хореографічні номери. Дивовижний світ інтригуючої гри та запального танцю полонить серця, а святкова атмосфера подарує гарний настрій!

Квитки так само можна придбати за ціною від 80 до 200 грн.

 

Що подивитися 

Книгарня "Є" та Кіностудія Беньяміна Ґайслера запрошують на показ документального фільму "Знайти образи" (Німеччина, 2002, реж. Беньямін Ґайслер, 106 хв), що відбудеться 19 листопада з нагоди 75-х роковин убивства Бруно Шульца. Фільм демонструватиметься мовами оригіналу з українськими субтитрами.

Бруно Шульц – всесвітньовідомий письменник і художник, польський єврей, став жертвою терору в часи німецької окупації Дрогобича у 1941-42 рр. Порятунок, що його спершу знайшов Шульц, розмальовуючи на замовлення офіцера СС Фелікса Ландау дитячу кімнату на теми казок, виявився тимчасовим. Есесівці вбили Шульца 19 листопада 1942 р.
Попри інтенсивні повоєнні пошуки, стінописи вважалися зниклими, доки 9 лютого 2001 року на них не натрапив автор документальних фільмів Беньямін Ґайслер. У травні 2001 р. представники єрусалимського Музею пам’яті Голокосту Яд Вашем викрали фрагменти стінописів, спровокувавши цим кроком запеклу міжнародну суперечку.

"Знайти образи" фіксує перебіг пошуків, відкриття і раптове зникнення Шульцових образів, відтворюючи з поокремих деталей сюжет одного з найсуперечливіших музейних надбань останніх років. Яд Вашем заявив про своє моральне право зберегти малюнки. Натомість представники офіційної України та Польщі тлумачать вилучення як злочин. Та що кажуть самі євреї-дрогобиччани? Цей фільм дає можливість глядачеві стежити за заплутаною мозаїкою відомих і невідомих розповідей очевидців про Бруно Шульца та його останні дні.

2

Показ відбудеться як частина масштабного проекту, в рамках якого фільм побачать мешканці 100 міст в усьому світі.

В Івано-Франківську фільм покажуть у культурно-мистецькому центрі "Є" (вул. Незалежності, 31) 19 листопада 2017 о 18:00.

Вхід вільний.

 

Видовищна хімія

У рамках  тижня  сучасного польського кіно "Під високим Замком" 19 листопада покажуть фільм "Марія Кюрі-Склодовська”, який розповідає про життя цієї незвичайної жінки, гордовитої польки й видатного науковця. Це єдина жінка, яка стала дворазовим лауреатом Нобелівської премії (з фізики та хімії). Відкриття полонію та радію принесло їй міжнародне визнання й невмирущу славу.

Прагнучи показати красу хімії, якою так захоплювалася Склодовська-Кюрі, організатори запрошують вас відвідати спеціальну хімічну лабораторію. Вона розміститься у шатрі біля входу до кінотеатру "Люм’єр" на вул. Грушевського, 3.

3

Викладачі та студенти фізико-технічного факультету та факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника представлять публіці хімію як науку не лише цікаву, але й надзвичайно видовищну.

Під час показів можна буде поспостерігати за рядом хімічних реакцій. Їхні ефекти приголомшать багатьох із вас. Показ матиме інтерактивний характер, а чимало дослідів буде здійснено у співпраці з публікою.

Дійство відбудеться у неділю о 15:00. Перегляд фільму запланований на 16:30.

 

Пташина виставка

Цього тижня КУРС вам пропонує відвідати незвичну виставку – декоративних і спортивних голубів, яка відбудеться 19 листопада на стадіон імені "Героїв пожежників" (вул. Вовчинецька, 223-А).

На виставці будуть представлені різні породи голубів.

Досвідчені голубівники не лише покажуть улюбленців, а й розкажуть про їх розведення. Також на виставці можна не лише помилуватися красою пернатих, а й придбати їх.

4

 

Позбутися комплексів (тільки для жінок)

Протягом 18-19 листопада в Івано-Франківську проходитиме жіночий фестиваль "Аніма" 2017. Туди запрошують жінок, які хочуть розкрити себе по-новому, подивитися на себе з іншого боку, ламати стереотипи та рухатися вперед. На фестивалі “Аніма” у вас буде можливість дізнатися про нові тенденції у житті сучасної жінки, навчитися встигати все та жити у гармонії з собою.

5

Організатори не обмежуються будь-якими рамками, адже фестиваль багатопрофільний і кожна жінка зможе знайти для себе цікаву тему, обравши напрямок і сектор, який найбільше цікавить (любов і стосунки; уроки сексуальності і зваблювання; ведення бізнесу по-жіночому; імідж, краса, здоров’я, жіночність, психологія та багато іншого).

"Навіть ті, хто до цього часу не цікавилися нічим, знайдуть для себе щось нове та зможуть розкритися", – зазначають організатори.

Хтось на "Аніма" знаходить нових друзів, хтось будує кар’єру, хтось черпає натхнення, а головне – кожен залишається задоволений та починає дивитися по-іншому на життя!

Жінкам, які наважаться відвідати фестиваль, обіцяють цікаві лекції, розіграші призів, майстер-класи, фотосесії та шоу-програму.

Жіночий фестиваль проходитиме в обласній філармонії (вул. Курбаса, 2).

Вартість: 550 грн.

Квитки можна придбати за посиланням>>>.

 

Слухати Моха

Хочете послухати щось ненав'язливе, мудре і добре – обов'язково зверніть увагу на проект Олега Гнатіва "Обережно, Мох!". Це одна з програм нового вечірнього сезону на "Urban Space Radio". Інтерв'ю в прямому ефірі виходять щосереди о 19.00.  Але можна слухати в записі. Перша відверта розмова вийшла з Тарасом Прохаськом  послухати її можна тут>>>.

Потім Гнатів говорив з гітаристом гурту 5 Vymir Костянтином Почтаром.

8 листопада Мох говорив Юрієм Іздриком, а 15 листопада з Христиною Михайлюк – співзасновницею і директором видавництва "П'яний корабель".

6

Цікавих і приємних Вам вихідних!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: