fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: перегони, перевтілення, майстерна кулінарія

Стиль життя 08:49, 03.06, 2017

У вихідні цього тижня міський парк Івано-Франківська повністю відданий дітям і можна всією родиною цікаво і активно прожити вікенд там. На всі три дні Зелених свят літо дарує теплу й сонячну погоду. І наполегливо кличе на природу. КУРС радить відкрити літо пікніком.

Вдихнути літнє місто

Дрібноту запрошують на великий міський пікнік. Велосипедне свято для дітей стартує сьогодні, 3 червня, у парку Шевченка. Велоперегони для дітей від 2 до 14 років та 12 розвивальних локацій! Все в одному місці та в один день.

1

Усі, хто відвідає "Дрібноту", зможуть взяти участь у ігрових атракціях, які будуть розташовані в невеликих наметах. Як-от Лісова Школа, Смачне читання, уроки програмування від Kid’IT, флор-бол, йога, картонне містечко та інші. 

Новинка цього року – справжній міський пікнік. Організатори запрошують брати коврики, пледи, сендвічі і провести в парку увесь день. Для дорослих передбачили зручні стильні лежаки-шезлонги, лаундж-зону та фуд-корт. 

Де: парк культури і відпочинку ім. Шевченка

Коли: реєстрація на велоперегони о 9.30. Початок заїздів з 10.00. Пікнік – до 17.00

Скільки: участь у велоперегонах – 300 грн. Майстер-класи та фуд-корт – безкоштовні.

2

В неділю, 4 червня, у парку розгорнуть гігантські батути. До Франківська приїде парк розваг "Горинич" і має амбіції встановити в нашому місті рекорд на найбільший батутний комплекс. Під час відкриття комплекс оцінять представники Книги рекордів України.

До можливостей пострибати додаються комфортабельний літній майданчик, домашнє морозиво та веселі й запальні аніматори.

Де: біля стадіону "Рух"

Коли: відкриття о 12.00

Скільки: від 50 грн.

3

Серію літніх вечірок відкриють цієї неділі в Urban Space 100. Танцюємо під мелодії electronic, wave, acid та techno від Man Called Eugene. Вхід вільний тільки для тих, хто прийде з чудовим настроєм та бажанням веселитись.

Де: Громадський ресторан Urban Space 100, Грушевського, 19.

Коли: початок о 20.00

Скільки: вхід вільний

Навчитись

4

Літо завжди дарує нові можливості. Всі, кого цікавить навчання за кордоном, зможуть пройти базову підготовку в Івано Франківську. 4 червня відбудеться презентація програми "University Pathway", яка є підготовчим курсом для вступу в ВНЗ Великобританії, США, Канади, Австралії та Європи, від компанії "Alecom".

Попередній запис обов’язковий, наголошують організатори. Для реєстрації телефонуйте: 067 323 80 39; 095 00 51 444. Більше інформації на сайті yolo.if.ua.

Коли: о 12.00

Скільки: вхід на презентацію вільний за умови попередньої реєстрації.

5

Навчитися новим цікавим речам пропонують на літніх майстер-класах. Перевтілитися у шоколатьє, посмакувати ласощами досхочу і поповнити запаси солоденького на тиждень запрошує Львівська майстерня шоколаду у Івано-Франківську. На майстер-клас із виготовлення шоколадних цукерок потрібно записати заздалегідь – за тел. 0986085709.

Де: Левка Бачинського, 2.

Коли: з 12.00 до 13.00

Скільки: 150 грн.

6

Готувати як майстер-шеф запрошує ресторан Zdorovyй. В неділю, 4 червня, учасник телешоу "МастерШеф. Діти" Давид Митько проведе майстер-клас з приготування чудового легкого десерту. Майстер повернувся з проекту і готовий поділитися досвідом найпопулярнішого кулінарного шоу країни та відкрити секрети своїх особливих десертів. Давид, безсумнівно, знайде спільну мову та навчить готувати як діток, так і дорослих, впевнені організатори. Оскільки кількість місць обмежена, про участь у майстер-класі слід повідомити заздалегідь. Реєстрація за телефоном – 0950018662.

Де: Zdorovyй, вул. Пилипа Орлика, 6.

Коли: з 14.00

Скільки: вхід вільний.

7

В цю неділю фестивалить "Hand MADE in Коломия". Можна буде не тільки помилуватися унікальними ручними роботами майстрів, а також особисто познайомитися і поспілкуватися з ними.

Програма свята складається з 2 частин: перша відбудеться в "Світовиді", де будуть презентовані найкращі роботи коломиян. Тут також проведуть цікаві та яскраві майстер-класи. Друга частина відбудеться в Space UP, де хендмейдери поділяться власними історіями, розкажуть, як це – бути хендмейдером.

Де: Коломия, Svitovyd.

Коли: з 12.00

Скільки:  вхід вільний.

Віддати шану

8

Не варто забувати, що неділя, свято Трійці або Зелені свята, вважаються поминальними днями. Франківців запрошують на панахиду і віче-реквієм за жертвами комуністичного режиму в Дем'янів лаз. Початок скорботних урочистостей о 12.00.

Організоване автобусне перевезення учасників заходу. Об 11.20 год. від визначених місць до меморіального комплексу Дем’янів Лаз та зворотне прибуття до місць посадки: – майдан А.Шептицького, 22 (три автобуси); – вул. Б. Лепкого, 46 (один автобус); – АС-2 (один автобус).

Подивитися

У тетарі кіно "Люм'єр" йде новий яскравий екшн "Пірати Карибського моря: Помста Салазара". Вічний щасливчик капітан Джек Горобець переживає важкі часи – удача його покинула. Колись дуже давно в молодості Джек Спарроу знищив лютого іспанського борця з піратами капітана Салазара. Цей страшний капітан утік разом зі своєю командою з Диявольського трикутника, щоб знищити всіх піратів, особливо Горобця. Єдиний шанс Джека вижити – знайти легендарний тризуб Посейдона. Допомагають у цьому капітану Джеку Горобцю його нові друзі – Генрі й Каріна Сміт. П'ята стрічка про Джека Спарроу, кажуть кінокритики, створювалася для того, щоби перезапустити весь проект. Вболіваємо за капітана Горобця всією родиною!

 

Де: "Люм'єр", Грушевського, 3.

Коли: 10.00, 14.00, 21.15

Скільки: від 45-65 грн.

Прочитати

9

Роман "Корсо" від молодої і багатообіцяючої української письменниці Поліни Кулакової означують як детектив, а вона сама відносить свою книгу до психологічних трилерів. Назва роману пов’язана з тим, що один із персонажів – великий пес, такий собі мовчазний свідок усіх карколомних поворотів сюжету Cane Corso.  

"Це роман про серійного вбивцю – є невелике місто, в ньому відбувається серія вбивств жінок. Один із персонажів, власне, і є вбивцею. Іншим персонажем є дівчина, з якою в один момент перетинається маньяк – вона стає свідком одного зі зникнень. А ще книга – про добро і зло, зокрема – про те, що немає ні абсолютного добра, ні абсолютного зла", – розповіла письменниця про сюжет своєї книги на нещодавній презентації у Франківську.

Побувати на гуцульському весіллі

10

Чудова нагода поєднати мандрівку до гір із відкриттям особливостей одного з найцікавіших обрядових дійств Гуцульщини. У Яремче в неділю, 4 червня, будуть готуватися до справжнього гуцульського весілля. У Музеї етнографії та екології Карпатського Краю влаштовують "Ніч у музеї" з гуцульським колоритом.

Ладкання та обряд плетіння гуцульських весільних вінків. Традиції та обряди автентичного весілля, карпатська кухня, запальна гуцульська музика та гуцульські вечорниці. Також обіцяють майстер-класи з гончарства від Доладу – майстерні художньої кераміки, виготовлення ляльки-мотанки, гри на трембіті, гуцульських танців від Студія N та приготування бограчу на вогнищі. Обовязковий дрес-код – елемент народного вбрання!

Коли: з 18.30 до півночі.

Скільки: вхід вільний.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: