fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: святкуємо Великдень, спілкуємося з родиною і друзями

Стиль життя 08:05, 15.04, 2017

Вихідних днів цього тижня більше і місць та ідей для відпочинку – теж.

У неділю, 16 квітня, святкуємо світле свято Великодня. Його радимо провести разом з родиною, дітьми та друзями.

 

Дивитися

Театри на Великодні свята теж вирішили відпочити. У кіно нічого знакового не пропонують. Тому наша альтернатива  – фотовиставка конкурсу IFBESTPHOTO 16 у галереї "Бастіон".

У фінальну експозицію журі вибрало 50 кращих робіт з понад 300 фотографій. IFBESTPHOTO 16 – перший такого роду фотоконкурс на Прикарпатті, започаткований під егідою Національної спілки фотохудожників України.

1

Триватиме виставка до 18 квітня. Основна його мета – поділитися кращими світлинами, зробленими за останній рік, залучити та виявити молоді таланти. А у Музеї мистецтв Прикарпаття до 25 квітня триватиме виставка вишитих рушників.

Молитися

Нагадувати вам, звісно, зайве, але про всяк випадок. У Великдень, який цьогоріч в один день відзначають одночасно християни східного та західного обряду, не оминайте церкви. Відпочити за три дні встигнете, тому певний час можна присвятити молитві. Пасочки всі ж підуть святити?)

Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ уже оприлюднила розклад богослужінь у храмах міста на свято Великодня, 16 квітня. Пасхальні урочистості для римо-католиків відбудуться у Костелі Царя Всесвіту. Розклад богослужінь можна знайти на сайті костелу.

 

Їсти

Головна страва вікенду, безперечно, паска. Якщо до великоднього кошика ви не встигли спекти своєї, пропонуємо завітати у якусь кондитерську. Наприклад, у Delikaciа печуть паски за магічним домашнім рецептом. Але не претендують, звісно, на те, що їх святкова випічка буде смачніша, ніж у вашої бабусі. Ну і звичайно всілякі традиційні смаколики – шиночки і ковбаски, які можна було придбати на ярмарку. 

2

 

Розважатися

Якщо погода не підведе, то саме час розпочати сезон пікніків і відпочинку з родиною чи друзями на природі. Але після посту будьте обережними, не вживайте понад міру алкогольних напоїв, аби понеділок не був тяжким днем.

Якщо на природу вас не заманити ні гарною погодою, ні смачними стравами – радимо Великодні спортивні забави серед дітей шкільного віку на Вічевому майдані. Провести свято у русі пропонує комітет фізкультури і спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради о 15:00.

Після Великодня вам не оминути водних процедур) Поливаний понеділок може стати доброю розвагою, особливо якщо погода буде теплою і сонячною.

 

Читати

Читання стане хорошим доповненням до триденного відпочинку. Тому радимо вам новий роман Тані Малярчук "Забуття". Він став чи не найгучнішою книжкою кінця 2016-го.

3

У тексті дві сюжетні лінії, що розвиваються в різні епохи. У сучасності молода жінка, що страждає від нападів паніки, починає шукати свою ідентичність і зцілення за читанням старих газет. Там вона знаходить новини початку двадцятого століття про історика, філософа й політика В’ячеслава Липинського. Про його життя і йдеться в другій сюжетній лінії.

 

Подорожувати

Ці вихідні – ідеальний час, щоб провести його саме з родиною. Тому якщо ваші рідні далеко від вас – подорожуйте до них. Спілкування, радість і посмішки – от рецепт світлого свята Великодня.

Бажаємо гарного свята і радимо провести вихідні незабутньо, обмежити своє спілкування у соцмережах і радіти життю.

 

Катерина Котвіцька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: