fbpx

Чиновник ДАБІ, який попався на хабарі у 2100 доларів, вийшов під заставу

Суспільство 21:31, 27.02, 2018

Суд обрав затриманому на хабарі Олексію Жирику, керівнику сектора по роботі з ліцензіатами управління ДАБІ в Івано-Франківській області, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 140 тис. 960 грн.

Нагадаємо, 23 лютого правоохоронці задокументували, що посадовець вимагав 2,1 тисячі доларів від однієї з місцевих будівельних фірм за сприяння у продовженні строку дії ліцензії на виконання робіт та непроведення планової перевірки діяльності компанії. Для отримання грошей чиновник залучив як посередника свого знайомого приватного підприємця. Оперативники спецслужби затримали посередника у центральній частині міста під час отримання всієї суми хабара.

З власних джерел в прокуратурі КУРСу стало відомо, що затриманий на хабарі – Олексій Жирик, керівник сектора по роботі з ліцензіатами управління ДАБІ в Івано-Франківській області. 

Після затримання Жирику стало погано. У залу суду для обрання запобіжного заходу чоловіка завезли. Опісля спецслужби не змогли доставити Жирика в СІЗО, бо його повезли в лікарню. Олексій Жирик лікувався в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1. За ним був цілодобовий контроль із боку правоохоронців. Чоловік себе настільки погано почував, що ходити не міг: його возили у спеціальному кріслі. Сьогодні, 27 лютого, в обідній час чиновник ще лежав на стаціонарі, пише "Місто".

Вчора за нього внесли заставу. Тому вироку суду Жирик чекатиме дома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: