fbpx

"Даноша" запровадила нові правила біобезпеки у зв'язку з африканською чумою свиней

Суспільство 10:38, 14.08, 2015

Прикарпатська компанія "Даноша", що спеціалізується у вирощуванні свиней на м'ясо, переглянула свою політику біологічної безпеки у зв'язку з тим, що в Україні виявляють нові випадки зараження вірусом африканської чуми свиней.

Вірус дуже небезпечний для свиноферм, оскільки викликає 100% загибель поголів'я і не підлягає медикаментозному лікуваню у тварин чи профілактиці, повідомляє компанія.

"Ми посилили свої правила біобезпеки. По-перше, обмежили коло покупців. По-друге, знаючи, що цей вірус гине при температурі 70 градусів і вище, а у компанії є термобокс (пункт термічної обробки – ред.), запровадили теплову обробку всіх машин. Але в першу чергу перевіряємо стан транспорту на предмет чистоти і відсутність будь-яких речовин, що могли би нести небезпеку",  розповіла головний ветеринарний лікар компанії Леся Перун.

Дуже важливим заходом, підкреслила ветеринар, є заборона приносити будь-яку їжу на ферму. Тобто відтепер не можна приносити продукти харчування не тільки всередину свиноферми, але й навіть на її територію.

В цьому сенсі "Даноша" відтворює досвід Данії, де ферми завжди працювали в закритому режимі, щоби уникнути зараження тварин будь-якими інфекціями чи стратегічними хворобами, пише АгроТаймс. 

"На сьогоднішній день поголів'я є абсолютно здоровим",  констатувала Леся Перун.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: