fbpx

"Даноша" збудує на Прикарпатті ще один біогазовий завод – Гройсман назвав це ознакою виходу з кризи

Суспільство 09:39, 21.03, 2017

Компанія зі 100% данським капіталом "Даноша" в 2017 році планує почати будівництво біогазового заводу потужністю 1,1 МВт.

"Ми починаємо будівництво другого біогазового заводу. Один вже працює на території одного з найбільших наших свинокомплексів в с. Копанки Івано-Франківської області. Наступний біогазовий завод планується розпочати в цьому році. Він повинен бути більш вдосконалений, ніж попередній", – цитує Інтерфакс-Україна слова начальника відділу зовнішніх зв'язків та розвитку компанії Любові Богачевської.

За її словами, будівництво заводу розраховане на два роки. Кошти для реалізації проекту планує залучити у міжнародної фінансової організації NEFCO та інвестфонду IFU.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що важлива особливість нового заводу із потужністю 1 МВт полягає у можливості виробляти електричну та теплову енергію на основі біопалива.

"Це позитивний сигнал як щодо того, що ми продовжуємо нарощувати свою інвестиційну привабливість, так і щодо розвитку енергоефективності в Україні. Хочу додати одну важливу, на мій погляд, річ. Проблем у нас в країні сьогодні більш ніж достатньо, і я добре знаю реальну ситуацію. Закривати очі на існуючі проблеми не можна в жодному випадку, але не можна також і не помічати позитивних сигналів того, що ми все ж починаємо поступово виходити з кризи. Тільки з вірою в себе і своє майбутнє ми досягнемо справжнього успіху для України",  написав Гройсман.

Створена в червні 2004 року Даноша  українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам. Входить до складу Axzon A/S  данської групи компаній, що здійснює розвиток свинарських комплексів в Данії, Польщі, Україні та Росії. Група є одним з найбільших виробників свинини в Польщі та Україні. Крім свинарства, в Україні група займається рослинництвом, виробництвом комбікормів, біогазу та електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: