fbpx

Дефіле Івано-Франківського симфонічного оркестру відкрили Міжнародний фестиваль "Карпатський простір". ФОТО, ВІДЕО

Культура 19:35, 06.05, 2016

Виступом мажореток та симфонічною музикою розпочали сьогодні Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону в Івано-Франківську.

Делегації 10 держав прибули до Франківська для участі у мистецькому фестивалі "Карпатський простір", що триватиме 6-8 травня: з Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Австрії, Румунії, а також Молдови, Азербайджану, Грузії та Естонії. 

Учасників фесту привітали Генеральні Консули Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії в Україні, народні депутати, міністр культури Євген Нищук, обласна та міська влада. Відкрив фест виступ симфонічного оркестру обласної філармонії. 

 

 

Триденне дійство об'єднає країни в мистецтві. У середмісті одночасно працюватимуть кілька локацій за різними напрямами: малярство, музика, театр, національна кухня та кіно.

Читайте також: У Франківську у рамках фестивалю "Карпатський простір" відкрилося кілька виставок

"Це місце приваблює людей за ознаками в першу чергу духовними", – прокоментував голова оргкомітету першого Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір" Богдан Струтинський.

КУРС писав, що на круглому столі "Європа Карпат. Український аспект", який пройшов сьогодні в межах міжнародного фестивалю, міністр Ніщук висловив переконання, що фест може стати великим брендом для області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: