fbpx

Делегація з Івано-Франківська побувала на відзначенні 685-ї річниці заснування міста Бая-Маре в Румунії

Суспільство 17:11, 30.09, 2014

25 – 28 вересня івано-франківська делегація на чолі з керуючим справами виконавчого комітету міської ради Андрієм Лисом відвідала місто Бая-Маре в Румунії на запрошення муніципалітету та з нагоди відзначення 685-ї річниці заснування міста.

Між містами-побратимами налагоджена багатолітня плідна співпраця в рамках реалізації спільних проектів за програмою транскордонної співпраці Угорщина  Словаччина – Румунія  Україна 2007  2014 рр. Про це повідомляє КУРС із посиланням на МВК.

Делегація Івано-Франківська взяла участь у святковому засіданні міської ради та прийомі мера Бая-Маре Каталіна Черечесу. Звернувшись зі словами подяки від імені мешканців нашого краю, Андрій Лис подякував мешканцям Бая-Маре, всьому румунському народу за моральну підтримку та допомогу нашій державі у цей надзвичайно складний і відповідальний час нашого вступу до європейської спільноти.

"Наше майбутнє у Європейському Союзі і, на жаль, нам приходиться платити за це великою ціною. Ціна  це сотні і тисячі життів великих синів і патріотів України, які загинули і гинуть за споконвічну мрію нашого народу жити у європейській сім’ї, де найвищим пріоритетом і базовою цінністю є людське життя, свобода і демократія",  наголосив Андрій Лис.

Члени івано-франківської делегації зустрілись з командуванням та особовим складом міської пожежної частини. Їм продемонстрували сучасну пожежну техніку, умови роботи рятувальних підрозділів, мобільних екіпажів тощо. 

Також відбулась зустріч з фельдшерами та лікарями Івано-Франківська, які стажуються в Румунії в рамках обміну досвідом між медичними установами ЦМКЛ і лікарні швидкої медичної допомоги повіту Марамуреш. Румунський досвід в лікувальній справі допоможе внести свіжий погляд, новації в галузь охорони здоров’я нашого міста. Наступна група медиків прибуває до Бая-Маре 5 жовтня на зміну тій, яка проходить стажування сьогодні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: