fbpx

День пасічника: в Україні цього року загинуло до 45 тисяч бджолиних сімей. ВІДЕО

Суспільство 11:28, 19.08, 2018

19 серпня в Україні відзначають День пасічника.

Бджоли мруть, і про це згадують раз на рік у день професійного свята пасічників. Але саме бджолина праця є суттєвою часткою нашої економіки. Україна входить до трійки країн-найбільших експортерів меду.

Однак неякісні пестициди, обробка полів удень, а не вночі – і цього року загинуло близько 45 тисяч бджолиних родин. Одна родина – це 2 тисячі гривень і тонни недоотриманого меду, інформує ТСН.

КУРС писав, що в Галицькому районі загинули сотні бджолиних сімей через хімікати на полях.

Поки що Україна не втратила третього місця поміж експортерів меду. Країни ЄС, США, Туреччина, Ізраїль, Лівія – п'ятірка найбільших споживачів нашої продукції. Цього року вже продано меду на суму понад 30 мільйонів доларів. Торік ця цифра становила майже 134 мільйони доларів.

Бджоли гинуть не лише в Україні, а в усьому світі. Ситуація настільки загрозлива, що цього року вперше запровадили день бджоли.

"Від запилення урожайність підвищується до 20%, до 50% – насіння. У нас є приклади, що навіть запрошують бджолярів, щоб розміщали свої пасіки, платять гроші. І ми до цього прийдемо", – каже фермер, що спеціалізується на отриманні меду, Андрій Коваленко.

Своїм колегам він радить домовлятися з фермерами – оскільки тут взаємовигода. І обов'язково свої пасіки, розміщені уздовж полів, реєструвати у сільських радах. 

Читайте: В "Ґудвеллі" готові миритися з прикарпатськими пасічниками, але не вірять, що це їхні хімікати вбили бджіл

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: