fbpx

Депутат-"свободівець" Івано-Франківської облради приховав в е-декларації 13,5 га землі

Суспільство 10:59, 23.04, 2018

Депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Попович не вніс в електронну декларацію 13,5 га землі, які він орендує у селищі Лисець Тисменицького району.

Договір оренди депутат Івано-Франківської обласної ради, член ВО "Свобода", заступник директора КП "Полігон ТПВ" Василь Попович уклав 1 листопада минулого року з головним управлінням Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

Відповідно до договору, Попович взяв в оренду 13,5257 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на сім років з правом пролонгації.

Річна орендна плата становить 24928,98 грн. Щомісяця він має платити дванадцяту частину від цієї суми – 2077,415 грн.

1

Однак у електронній декларації Василь Попович це приховав. Серед нерухомості у депутата лише квартира в Івано-Франківську площею 34 кв. м, яка належить його дружині Анастасії.

Василь Попович заробив минулого року на посаді заступника директора КП "Полігон ТПВ" 112 630 грн. Ще 17 679 грн він отримав на посаді менеджера у київському ТОВ "Актів Енерджі", яке займається виробництвом електроенергії.

Його дружина заробила 38 534 у Радчанській ЗОШ та отримала 16 340 допомоги при народженні дитини.

Василь Попович – депутат обласної ради від ВО "Свобода", під час Майдану був координатором регіонального Штабу нацспротиву в Івано-Франківську, до вересня 2016 року очолював обласну організацію партії ВО "Свобода".

Минулого тижня в ефірі ТРК "РАІ" Попович закликав франківців вийти на марш проти олігархів, який вчора відбувся в Івано-Франківську.

"Певний період часу я десь публічно не світився, не виступав, мені було цікаво, що буде після Революції Гідності", – сказав Попович.

Він додав, що "до влади прийшли ці негідники, які обманом фактично посіли державні посади на фоні війни".

"Сьогодні я бачу, що тільки українські націоналісти міцним кулаком, гуртуючись разом, здатні зламати систему. Ми це говорили на Майдані. Я говорив, що наш ворог – це розчарування – раз, а друге – нам треба змінити систему. Бо немає значення, хто прийде завтра, якщо ці всі системні речі будуть присутні, він буде користуватися цим для себе. Система побудована олігархами, які збагатилися на українській власності, тому сьогодні треба боротися з цим",  заявив "свободівець".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: