fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Депутат Івано-Франківської облради вимагає в поліції швидкого і неупередженого розслідування діяльності ПСП "Оскар"

Депутат Івано-Франківської облради вимагає в поліції швидкого і неупередженого розслідування діяльності ПСП "Оскар"

20:28, 10.07, 2017

Депутат обласної ради від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Ольга Федишина просить керівництво Коломийської Нацполіції забезпечити швидке, повне і неупереджене досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо діяльності приватного сільськогосподарського підприємства "Оскар", яке обробляє поля в селищі Отинія та ближніх селах.

З відповідним депутатським запитом до начальника Коломийського ВП ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Остапа Білейчука Ольга Федишина звернулась на останній сесії обласної ради.

Федишина відзначає, що ТзОВ "ОСКАР АГРО" користується земельними ділянками (паями), які розташовані на території Отинійської селищної ради Коломийського району за межами населеного пункту, на підставі договорів оренди.

Як заявляють мешканці Отинії, впродовж квітня та травня 2017 р. зазначеним підприємством проводився обробіток цих земельних ділянок пестицидами, що негативно вплинуло на стан здоров’я людей, які проживають в цій місцевості, та забруднення навколишнього природного середовища.

"Заявники зазначають, що саме з моменту оброблення земельних угідь ТзОВ "ОСКАР АГРО" невідомими пестицидами масово почали хворіти як дорослі, так і діти, зафіксовано загибель бджіл, риби у ставках та птахів", – розповідає Федишина. 

Депутат акцентує, що 30 травня 2017 року слідчим відділом Коломийського відділу Головного управління Національної поліції розпочато кримінальне провадження щодо забруднення земель речовинами, шкідливими для життя та здоров’я людей, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України. В рамках вказаного кримінального провадження працівниками Коломийського відділу поліції в травні взято проби речовини, якою ТзОВ "ОСКАР АГРО" здійснювало обробку земельних угідь на експертизу. Однак станом на сьогоднішній день так і невідомо, чи направлена зазначена речовина на дослідження.

Тому депутат просить керівництво районного відділу поліції надати інформацію про стан досудового розслідування та вжиті заходи та вимагає забезпечити швидке, повне і неупереджене досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні у суворій відповідності з вимогами КПК України.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: