fbpx

Депутат облради Андрій Марійчин очолив Раду роботодавців на Яремчанщині

Суспільство 15:04, 30.03, 2018

При Івано-Франківському обласному центрі зайнятості в м. Яремче створили Раду роботодавців. Головою обрали депутата облради від фракції "ВОЛЯ", приватного підприємця Андрія Марійчина.

Основним завданням Ради є створення належних умов для конструктивних відносин між роботодавцями, працівниками і державними органами. 

"Необхідно зробити так, щоб було більше робочих місць і не тікали за кордон ті, які мають можливість їх створити, і ті, які хочуть працювати в Україні. Великою проблемою є також офіційне оформлення працівників. За цими усіма параметрами Яремчанщина не є найгіршою. Вона навіть одна з найкращих. Однак малий і середній бізнес тут розвиваються всупереч державній політиці", – говорить депутат.  

Андрій Марійчин каже, що йому як приватному підприємцю добре відомі ті проблеми, з якими зустрічаються місцеві бізнесмени:

"Податкове навантаження в Україні, порівняно з Європою, не є таким аж великим. Проте немає умов для розвитку підприємництва. Для прикладу, якщо ти маєш земельну ділянку і хочеш там офіційно здійснити будівництво за усіма вимогами, які є в нашому законодавстві, то це майже нереально. Так сталось і в моєму випадку, я є власником земельної ділянки під комерційне призначення. Там уже є будинок і хочу добудувати ще магазин. Усі необхідні документи для цього роблю вже два роки". 

Голова Ради роботодавців говорить, що головною перешкодою для підприємців є також бюрократія. Вона є ще гіршою, ніж корупція. 

"Багато органів просто не дають можливості розвиватись бізнесу. Правоохоронні органи також працюють неефективно, бо не можуть захистити підприємця. Тому необхідно хоч на місцевому рівні посприяти розвитку малого і середнього бізнесу",  каже Марійчин.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: