fbpx

Депутат облради висварив поліцейських, які не хотіли допомогти на пожежі. ВІДЕО

Суспільство 12:29, 13.01, 2017

Вчора в селі Яблуниця екіпаж поліції проігнорував пожежу, повз яку проїжджав, а натомість зупиняв автомобілі, щоб складати протоколи за брудні номерні знаки.

Про це в мережі повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин.

За словами депутата, пожежа трапилась о 7 годині ранку.

"В селі Яблуниця сьогодні сталась трагедія, пожежа в житловому будинку родини Ткачуків, 5 дорослих і 7 дітей залишились без даху над головою", –зазначив депутат.

Він відзначив оперативну роботу рятувальників. Депутат розповів, що помітив екіпаж поліції, який проїхав повз пожежу і не зупинився, щоб надати допомогу.

"І тут я бачу – їде поліція, я про себе ще подумав: "багато змінилось в нашій державі, раз так швидко спрацювали державні служби". Та, на жаль, я помилився. Виявилось, що "менти", переодягнуті в форму поліції, і не думали зупинятися біля пожежної машини, яка стояла на дорозі ", – пише Марійчин.

Марійчин додав, що згодом за кілька сотень метрів від пожежі він побачив цей екіпаж.

"Я був сильно здивований, побачивши "ментів", які зупиняли водіїв і складали протоколи за забруднені номерні знаки",  написав у Фейсбуку Андрій Марійчин.

Згідно з законом «Про Національну поліцію», працівник поліції має вживати всіх можливих заходів для надання невідкладної, зокрема домедичної і медичної, допомоги особам, які постраждали внаслідок нещасних випадків, а також особам, які опинилися в ситуації, небезпечній для їхнього життя чи здоров’я. Проблема, на думку Марійчина в тому, що система не змінюється, реформа поліції начебто відбулась, однак керівництво поліції не може належним чином навчити і зорганізувати своїх працівників.

Врешті, на зауваження Марійчина працівники поліції відреагували та поїхали на місце трагедії, однак це не знімає відповідальності з керівництва.

У зв’язку з цим депутат направляє звернення начальнику ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області Віктору Шкутову з проханням з’ясувати ситуацію, що мала місце під час трагедії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: