fbpx

Депутат облради закликає переймати не лише закордонний досвід, а й позитивні новації в Україні

Політика 17:15, 11.10, 2018

Івано-Франківщині необхідно ділитися позитивним досвідом з українськими колегами, які живуть в інших областях, та переймати його у різних сферах діяльності. В цьому переконаний депутат облради від фракції ВОЛЯ партії РУХ НОВИХ СИЛ, член комісії з питань охорони здоров’я Олег Атаманюк.

Після спільного засідання комісій охорони здоров’я та соціальної політики Івано-Франківської та Кіровоградської областей, каже Атаманюк, стало зрозуміло, що чиновникам та депутатам є чого повчитися один в одного. Зокрема, у сфері паліативної допомоги, діяльності військових госпіталів та екстреної медицини.

"Ми всі у багатьох сферах поспішаємо переймати закордонний досвід, але, на жаль, не завжди звертаємо увагу на досвід своїх колег в Україні. А від них є чого повчитися, і візит на Прикарпаття делегації з Кіровоградської облради та адміністрації цьому доказ. До прикладу, у нас добре розвинена система паліативної допомоги, а в них є досвід по роботі військового госпіталю", – каже депутат.

Прикарпатські медики радо ділилися зі своїми колегами досвідом роботи місцевого хоспісу.  Медики Кіровоградщини кажуть, вони в цьому напрямку роблять лише перші кроки. Тим часом Олег Атаманюк зазначив, що така робота медиків є прикладом для наслідування.

"Звичайно, основний акцент для наших колег – це надання паліативної допомоги, створення хоспісної служби. Хто жодного разу не був у хоспісі, тому важко зрозуміти атмосферу, яка там панує. Я неодноразово консультував там пацієнтів, знаю, в якому емоційному стані вони перебувають. Для працівників хоспісу це не лише фізично, а й психологічно складна робота. Це, окрім того, що вони мають бути  професіоналами своєї справи, мають мати чуйне серце і глибоку душу. Велика повага і вдячність за роботу, яку вони виконують", – говорить депутат.

Окрім цього, Олег Атаманюк впевнений, що Прикарпаттю у вирішенні проблемних питань варто частіше переймати позитивний досвід інших областей України.

"В нас безліч проблем у різних напрямках – як у медичній, так і в соціальній сфері, тому маємо взяти найкраще в кожному з регіонів і втілити його на Прикарпатті. І дуже важливо було б, якби галузеві міністерства, перед тим як впроваджувати будь-які реформи, враховували не тільки міжнародний досвід, а й досвід різних регіонів України. Тоді імплементація реформ у дію була б значно успішнішою", – переконаний Атаманюк.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: