fbpx

Депутат Ольга Федишина просить виділити з обласного бюджету кошти на Чорнопотоківську школу

Політика 11:58, 31.10, 2017

Депутат обласної ради Ольга Федишина просить виділити з обласного бюджету кошти на здійснення реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів з будівництвом корпусу на 14 класів, котельні та адмінприміщення в с. Чорний Потік Надвірнянського району та вжити заходів щодо залучення інших джерел фінансування, у тому числі з державного бюджету України.

З відповідним запитом до голови обласної ради та голови ОДА депутат фракції "ВОЛЯ" партії "Рух нових сил" Ольга Федишина звернулась на сесії обласної ради у п’ятницю, 27 жовтня.

Депутат відзначила, що на сьогодні однією з найбільш гострих проблем для Надвірнянського району залишається питання реконструкції загальноосвітньої школи в селі Чорний Потік. Згідно з виготовленою раніше проектно-кошторисною документацією, кошторисна вартість реконструкції школи становила близько 14 млн гривень. За рахунок цих коштів, які були виділені з районного та обласного бюджетів, упродовж 2015-2017 років було зведено фундамент та перший поверх нового корпусу.

"Для забезпечення можливості виконання будівельних робіт було знесено один з корпусів школи. У зв’язку з цим на сьогодні частина класів змушена навчатися у приміщенні сільської ради, а саме в кабінеті сільського голови. Умови навчально-виховного процесу як для учнів, що навчаються в приміщенні школи, так і для тих, хто навчається в приміщенні сільської ради, не відповідають встановленим законодавством санітарним правилам та нормам", – наголосила Ольга Федишина.

"Незважаючи на поступові кроки в залученні коштів, враховуючи постійне зростання цін на будівельні та суміжні матеріали, для завершення реконструкції школи станом на сьогодні потрібно вже набагато більше, ніж 14 млн грн. Це наслідок надто повільного фінансування будівництва. Наразі в школі навчається понад 400 дітей, в Чорному Потоці є ще більш як 200 дітей дошкільного віку, які потребують належних умов для навчання",  переконана Федишина.

Тож депутат просить керівництво області виділити з обласного бюджету кошти на здійснення реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів з будівництвом корпусу на 14 класів, котельні та адмінприміщення в с. Чорний Потік та вжити заходів щодо залучення інших джерел фінансування.

Нагадаємо, перед цим народний депутат та один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету Міністрів, в якому просить виділити з Державного бюджету кошти на реконструкцію школи в селі Чорний Потік. Це вже не перші звернення Юрія Дерев’янка та Ольги Федишиної стосовно виділення коштів на цю школу, депутати постійно клопочуть про її фінансування на державному та обласному рівнях.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: