fbpx

Депутат Василь Попович пояснив, чому не задекларував 13,5 га і що буде робити з землею

Політика 12:24, 23.04, 2018

Депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Попович у коментарі для КУРСу запевнив, що не мав наміру приховувати ділянку площею 13,5 га, яку він взяв в оренду, і готовий виправити помилку.

Після публікації КУРСу про ділянку площею 13,5 га, яку він "забув" задекларувати, Василь Попович сам зателефонував у редакцію КУРСу і запевнив, що це сталося без злого умислу. 

"Я ж не відмовляюся від цієї ділянки. Я справді взяв цю землю в оренду, при чому не в Лисці (там я реєстрував договір), а в сусідньому селі Іваниківка Богородчанського району. Ділянку я взяв на конкурсі, і не на підставну особу, а на себе. Я не приховую цього", – сказав Попович.

Він пояснив, що не вказувати цю ділянку йому порадили люди, з якими він консультувався з приводу декларування. 

"Я справді не знав, що це потрібно… Тепер буду знати. Дякую за пильність і готовий внести зміни і виправити помилку, сплатити якийсь штраф, якщо треба…" – сказав Попович. 

Він також розповів, що планує на цій ділянці спільно з товаришем вирощувати сад, почати власну справу, створити робочі місця. 

"Хочу зайнятися бізнесом на землі, бо дістала політика",  сказав Попович. 

Нагадаємо, внести правки до е-декларації можна лише протягом семи днів після її подання, тобто навіть за бажання виправити декларацію Василь Попович вже не встигне. 

Як писав КУРС, у лютому цього року Антикорупційна група Реанімаційний пакет реформ оприлюднила звіт про перевірки е-декларацій та покарання за неправдиву інформацію в них. За інформацією ескпертів, до вироків доведено 8% проваджень: винесено 14 обвинувачень, 4 особи засуджені до відбування покарання, але позбавлені його судом. Шестеро засуджені до громадських робіт та один звільнений від цього. Четверо ж засуджені до штрафу, з них троє – звільнені від сплати грошей. Це всі покарання за два останніх роки за брехню в деклараціях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: