fbpx

Депутатам облради показали, як працює Центр медико-санітарної допомоги Тлумацькоі міської ОТГ. ФОТО

Суспільство 12:49, 27.10, 2017

Івано-Франківська обласна рада проводить тематичну – присвячену медицині – сесію в Тлумачі. Обранці почали зі знайомства з новим Центром медико-санітарної допомоги Тлумацької об'єднаної територіальної громади.

Для обласних депутатів у Тлумацькому Центрі медико-санітарної допомоги влаштували врочистий прийом і екскурсію. 

Центр розміщений в частині Тлумацької ЦРЛ, має ліжка денного стаціонару, надає консультативну допомогу, проводить невідкладні обстеження. Заклад дає можливість вибрати сімейного лікаря. 

Як розповіла головний лікар Центру, лікар-педіатр Оксана Мельник, сьогодні в Центрі працюють 11 лікарів. Це педіатри, терапевти, сімейні лікарі.

Медики Центру скористалися візитом обласного керівництва, аби попросити допомоги з ремонтом та придбанням апаратури та автомобілів швидкої допомоги. 

Щодня в Центрі приймають близько трьох десятків хворих, найбільше  кардіологічних та з легеневими недугами.

Медики показали депутатам кабінети сімйних лікарів, ендоскопічні кабінети, УЗД. До речі, вартість УЗД-обстеження тут помірна – 30-40 грн. 

Скуштувавши хліб-сіль від колективу Центру, голова облради Олександр Сич і голова ОДА Олег Гончарук запевнили, що медицина для них пріоритет і сьогодні вони приїхали, зокрема, проаналізувати, як співпрацює медицина ОТГ з районною. 

Олег Гончарук згадав, що в області медикам досі боргують заробітну плату, але запевнив, що до кінця року проблему вирішать. Цікаво, що в Центрі медики отримують платню вчасно і в повному обсязі. Річний бюджет закладу – 13,8 млн грн.

Оксана Мельник повідомила, що мешканці ОТГ визначаються з сімейними лікарями. 11 медиків Центру вже мають в середньому по 500 клієнтів, які готові укласти угоди.  

"Відчувається здорова конкуренція. Ми змогли створити здоровий і мотивований колектив",  запевнила головлікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: