fbpx

Депутатка пропонує перевірити готовність закладів освіти на Прикарпатті до інклюзивного навчання

Політика 11:57, 23.04, 2018

Департамент освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА повинен вивчити і проаналізувати готовність шкіл області до інклюзивного навчання, яке з першого вересня 2018 року повноцінно запровадиться в Україні. Необхідно також провести інформування батьків з цього приводу.

В цьому переконана депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик

"Інклюзія, тобто включення дітей з різними нозологіями у звичайний навчальний процес, як освітній напрямок, є дуже позитивною. Вона відповідає європейським стандартам. Адже дитина з особливими потребами має змогу рівноправно спілкуватись з іншими учнями, а не бути відокремленою в інтернатних закладах. Проте я не впевнена, що заклади освіти нашої області готові до інклюзивного навчання, чи забезпечені усім необхідним обладнанням, пандусами", – заявила Марія Рудик під час чергового засідання комісії облради з гуманітарних питань. 

Особливо депутата насторожує той факт, що уже 1 вересня перші класи не будуть відкриватись у школах-інтернатах. 

"В Богородчанському районі, а це мій виборчий округ, немає жодної школи, яка б відповідала вимогам інклюзивного навчання. Районною радою був створений Центр інклюзивного навчання, але чи готовий він з першого вересня працювати у повному комплекті, поки невідомо",  зазначила Рудик. 

На її переконання, зараз дуже важливою є співпраця Департаменту освіти з навчальними закладами: 

"Дуже великий комплекс роботи необхідно ще здійснити. Важливо, щоб батьки як звичайних, так і дітей з особливими потребами були поінформовані про саме інклюзивне навчання і про готовність до нього у школах",  говорить Марія Рудик. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: