fbpx

Депутатська комісія щодо незаконної забудови довкола міського озера у Франківську хоче заслухати голову ДАБІ

Суспільство 16:13, 20.10, 2016

Засідання Тимчасової контрольної комісії Івано-Франківської міськради щодо незаконної забудови біля міського озера не відбулося через відсутність кворуму. Що, втім, не завадило частині учасників комісії обговорити пропозиції та задекларувати наступні кроки, які планують втілити на засіданні ТКК наступного тижня.

"Протягом тривалого часу ішли перемовини щодо розробки ДПТ довкола міського озера, – поінформував присутніх голова комісії Віталій Мерінов.  Щоб зробити комплексний ДПТ, потрібно, щоб усі орендарі земельних ділянок навколо озера написала заяви. Однак не всі виявляють бажання…"

Прокіпчук Артур: дійсно, щоб розробляти ДПТ навколо озера, треба заяви всіх користувачів і власників земельних ділянок.

"Було би логічно розробляти ДПТ комплексно, але треба враховувати думки власників ділянок. Є погоджений ДПТ для будівництва кортів у районі "Садко", далі детальні плани не пішли,  повідомив начальник відділу генерального плану міста Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Артур Прокіпчук.  Маємо лише маленький шматочок ДПТ, де все легітимно зроблено, а далі чекаємо заяв. Знаю, що є бажання розробляти ДПТ від фірми "Вамбуд".

Віталій Мерінов зазначив, що власник чи не найбільшої ділянки біля міського озера Констянтин Бородайко відмовляється від розробки ДПТ. 

Артур Прокіпчук говорить, що спершу краще зробити Генеральний план Івано-Франківська, а тоді вже братися за ДПТ.

"Нам треба рятувати озеро,  повернув усіх до головної теми ТКК депутат міськради Андріан Волгін. – Наше завдання зараз врятувати 4 га і щоби засипали той котлован. Я готовий лягати туди (в котлован на Мазепи 144,  кор.) і не давати будувати!"

Тарас Случик запропонував на наступну комісію запросити начальника Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Тараса Рибака, щоб той пояснив, яка позиція його управління у цьому питанні. 

Його пропозицію підтримала член комісії, активістка Наталія Сербин.

"У міської влади є всі інструменти, щоб вирішити цю проблему, треба, щоби управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю взялося за роботу. Управління зараз не дає жодних оцінок законності тих забудов", – відзначила вона. 

Активістка запропонувала підготувати звернення до Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю, щоб вони офіційно провели перевірки.

Нагадаємо, комісія вже зверталася до Держархбудінспекції, щоби призупинити будівельні роботи навколо міського озера

Наступного тижня ТКК повернеться до цього питання з урахуванням й інших напрацьованих пропозицій. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: