fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Депутати Болехівщини та Долинщини вимагають в керівництва держави зберегти нафтогазовидобувну промисловість області

Депутати Болехівщини та Долинщини вимагають в керівництва держави зберегти нафтогазовидобувну промисловість області

Політика 17:57, 14.06, 2017

Депутати Болехівщини і Долинщини вимагають в керівництва держави і області не допустити занепаду нафтогазової промисловості на Прикарпатті, ліквідації Прикарпатського УБР та інших структур ПАТ "Укрнафти", обрати нове керівництво підприємства, яке його розвиватиме.

Відповідне звернення депутати прийняли вчора на позачерговій сесії Долинської районної, міської та Болехівської міської рад і таким чином висловили підтримку профіспілці і працівникам нафтогазової промисловості, які вийшли на чергову акцію протесту, йдеться у повідомленні прес-служби партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ. 

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" до кінця 2017 року планує перетворити 22 існуючі одиниці компанії у 7 та скоротити чисельність персоналу на 50%. Прилуцьке УБР хочуть перетворити на організацію "Укрнафта буріння", а Прикарпатське і Охтирське просто ліквідувати.

"З нашого Прикарпатського УБР вже почали вилучати транспортні одиниці. Якщо його ліквідують, заберуть завод, то Долина просто пропаде, пропаде і вся нафтогазова промисловість в нашій області", – зазначив голова первинної профспілкової організації Прикарпатського управління бурових робіт Григорій Третяк.

У разі такої "реформи" місцеві бюджети недоотримають близько 10 млн грн ПДФО, близько 800 сімей втратять основний дохід і поповнять ряди безробітніх.

"Для економіки Долинського району нафтогазовидобувний комплекс є надзвичайно важливою ланкою, формує соціально-економічне становище району, покращує рівень життя місцевих. Під приводом модернізації та реструктуризації ПАТ "Укрнафта" просто здійснюється розвал нафтогазовидобувної галузі", – йдеться у зверненні.

"Енергетична безпека України перебуває під загрозою. Ми постійно від когось залежимо, і найбільш тривалий час, на жаль, залежали від країни-агресора. І це тоді, коли ми мали б максимально нарощувати свою енергетичну безпеку і власні потужності, збільшувати кількість працівників та обсяги буріння, натомість чомусь відбувається протилежний процес. В Івано-Франківській області повинне існувати управілння бурових робіт, адже тут є єдиний в Україні Національний університет нафти і газу, який підготував велику кількість фахівців, прекрасна транспортна розв’язка, є родовища, де вже розпочато видобуток", – відзначає депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ Ольга Федишина.

Депутати прийняли звернення, в якому вимагають розпочати процес фінансового оздоровлення ПАТ "Укрнафта", відкликати рішення Наглядової ради про ліквідацію Прикарпатського та Охтирського УБР, не допустити позбавлення статусу відокремлених підрозділів НГВУ "Долинанафтогаз", Долинського газопереробного заводу, Долинського тампонажного управління, притягнути до відповідальності осіб, причетних до банкрутства ПАТ "Укрнафта", переобрати членів правління ПАТ "Укрнафта".

Варто відзначити, що саме керівництво ПАТ "Укрнафта" вважає, що в процесі реорганізації підприємства немає жодних порушень, і звинувачує профспілкові організації в тому, що вони виходять за рамки своїх повноважень.

"Прикро констатувати, що керівництво підприємства не вбачає в своїх діях жодних порушень, з чого вбачається намір продовжити реорганізацію. Це підтверджується відповіддю голови Правління ПАТ "Укрнафта" на мій черговий депутатський запит. При цьому Марк Ролінс звинувачує профспілку в тому, що вона виходить за рамки своїх повноважень. А насправді ж профспілка відстоює свої права та збереження колективу", – розповів народний депутат від партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, ряд звернень на підтримку працівників нафтогазової промисловості та недопущення ліквідації Прикарпатського УБР ініціювали депутати від партії "ВОЛЯ" у місцевих радах, його прийняла і обласна рада. З відповідними вимогами до керівнцитва держави та ПАТ "Укрнафта" звертався і народний депутат Юрій Дерев’янко, разом з депутатом облради Ольгою Федишиною вони зустрічались з представниками НАК "Нафтогаз України" і керівництвом ПАТ "Укрнафта" для вирішення проблеми та недопущення масового звільнення працівників.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: