fbpx

Депутати Івано-Франківської облради обурені присутністю на сесіях "партійних піарщиків"

Суспільство 14:54, 12.01, 2016

На засіданні комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого та середнього бізнесу депутат облради Михайло Королик запропонував вести аудіозаписи засідань комісій та акредитовувати всіх журналістів, які приходять на сесійні засідання.

Пропозицію Королика підтримав і депутат Остап Дзеса.

"Це серйозне питання, ми ще будемо стикатися з тим – ми будемо вирішувати серйозні питання і просто-напросто можна викривлювати слова", – сказав Дзеса.

І обґрунтував:

"Так, як це було (я не хотів це говорити) на сесії, коли була дискусія, потрібно чи не потрібно проводити руслоочищувальні роботи. Ну, я один з тих, хто вважав і сьогодні вважаю, що, звичайно, потрібно робити. Я казав, що потрібно робити, але при тому є ключова фраза – "не красти". Коли електронні ЗМІ почали це висвітлювати, цієї фрази не було".

Також Михайло Королик відзначив, що на сесії, окрім журналістів, були присутні "незрозумілі друзі". Тому запропонував проводити реєстрацію всіх, хто виявить бажання прийти на сесію.

 "Я також бачив після сесії якийсь незрозумілий матеріал, який просто викривлює те, про що говорилося на сесії,  звернувся він до Дзеси.  Відповідно було б бажано знати, хто то робить. Щоб так не було, що є журналісти, а є партійні піарщики, які можуть викривити кожне слово депутата".

Зрештою це обговорення припинив депутат облради Олександр Левицький, який нагадав колегам-депутатам, що згідно з законодавством вони не можуть заборонити вільний доступ до сесійного засідання.

Вочевидь, Остап Дзеса і Михайло Королик мали на увазі відео, яке з’явилося після останнього сесійного засідання. В ролику деяких депутатів висміюють за нападки на заступницю голови олблради Ольгу Галабалу, а самого Дзесу – за наміри витрачати бюджетні кошти на "озеленення сіл". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: