fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Депутати обласної ради проти ліквідації фельдшерських і лікарських бригад екстреної медичної допомоги

Депутати обласної ради проти ліквідації фельдшерських і лікарських бригад екстреної медичної допомоги

Здоров'я 21:55, 16.02, 2018

В Україні планують ліквідувати фельдшерські і лікарські бригади екстреної медичної допомоги. Згідно з проектом постанови Кабінету Міністрів, це відбуватиметься з 2023 року. Депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" Олег Атаманюк вважає, що української медицина до такої реформи не готова.

Про це він заявив на сесії обласної ради.

"В 2013 році був прийнятий закон "Про екстрену медичну службу", який передбачав перепрофілювання усіх працівників швидкої. Тоді терапевти, кардіологи та інші фахівці, які працювали на швидкій допомозі, отримали спеціальність "медицина надзвичайних станів". Проте цією  постановою планують взагалі ліквідувати лікарські і фельдшерські бригади. Така модель існує в США і низці європейських країн, але ми не можемо порівнювати їхні і наші реалії", – пояснює депутат облради.

На сьогоднішній день, на думку Олега Атаманюка, першочерговим кроком реформи повинно бути повне забезпечення медичним транспортом, оснащенням і технічним інвентарем для надання екстреної медичної допомоги. А вже потім потрібно проводити перепрофілювання бригад. 

Тому,  стурбовані такою ситуацією, на сесії облради депутати зачитали напрацьоване комісією з питань охорони здоров’я звернення до голови Верховної Ради, Прем'єр-Міністра, Міністра охорони здоров’я та народних депутатів від області з цього приводу. 

"Ми не проти впровадження парамедиків. Але давайте подивимось на ефективність їх роботи у пілотних регіонах і тоді за результатами будемо бачити, яким чином нам рухатись у реформі екстреної медицини. Ми категорично проти ліквідації лікарських бригад і вимагаємо заборонити реформування шляхом зниження кваліфікації", – сказав Олег Атаманюк.

На правах реклами
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: