fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Депутати обласної ради від "РУХУ НОВИХ СИЛ" виступають за прозорий розподіл коштів вільного залишку обласного бюджету

Депутати обласної ради від "РУХУ НОВИХ СИЛ" виступають за прозорий розподіл коштів вільного залишку обласного бюджету

Суспільство 08:16, 21.12, 2017

Існує спроба монополізувати розподіл коштів вільного залишку представниками двох великих політичних сил: головою облради свободівцем Олександром Сичем і головою ОДА від БПП Олегом Гончаруком.

Про це заявила депутат від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Федишина. І пояснює – у проекті обласного бюджету на 2018 рік передбачається, що розподіл вільного залишку загального фонду бюджету в міжсесійний період здійснюватиметься за спільним розпорядженням голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради з подальшим затвердженням на сесії обласної ради. 

Тим часом депутати від РНС виступають проти такого рішення. Адже вважають, що право розпоряджатись бюджетом є прямим і виключним повноваженням самої обласної ради. 

"Такі дії суперечать принципам Конституції України та закону "Про місцеве самоврядування". Є загальна процедура розподілу коштів: спочатку засідає бюджетна комісія, а потім проект рішення вноситься на сесію обласної ради, яка і приймає відповідне рішення. Зараз цю норму хочуть обійти",  розповідає депутат від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Федишина. 

Тож на сьогоднішньому засіданні бюджетної комісії було розглянуто депутатське звернення Ольги Федишиної, в якому вона запропонувала здійснювати розподіл коштів вільного залишку не в міжсесійний період, а виключно на сесії на підставі рішення постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків. Проте депутати не підтримали таку ініціативу. 

"Мені незрозуміла їх позиція. Адже ми вважаємо, ще депутати різних фракцій і партій, які є членами бюджетної комісії, повинні мати можливість впливати і контролювати процес розподілу коштів", – говорить Ольга Федишина.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: